JCCR: Ve čtvrtek zahájený Travelcon rozšíří v pátek Travelfest

12.04.2018 21:04

Celkem 270 manažerů, marketérů a podnikatelů v cestovním ruchu z celé České republiky se účastní dvoudenní odborné konference Travelcon 2018, která začala ve čtvrtek v pavilonu Z na českobudějovickém výstavišti. Obrovský zájem účastníků tak potvrdil postavení Travelconu jako nejvýznamnější akce svého druhu na jihu Čech.

JCCR: Ve čtvrtek zahájený Travelcon rozšíří v pátek Travelfest
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Nyní přichází doba, kdy bychom se již spíše než na kvantitu měli zaměřit především na kvalitu služeb poskytovaných turistům. Chceme také ukázat, že jižní Čechy nejsou rozhodně jen České Budějovice, Hluboká a Český Krumlov, ale že příjemný pobyt, pohodu a dobré služby, lze nalézt v každé části našeho regionu,“ přiblížila hlavní trendy aktuálního směřování Jihočeského kraje v oblasti rozvoje a podpory cestovního ruchu hejtmanka Ivana Stráská.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek připomněl, že svou úrovní, zdařilým a velmi pozitivně hodnoceným loňským prvním ročníkem, se Travelcon zařadil do kalendáře význačných tuzemských odborných konferencí věnovaných turismu. „Vysoce ceněná je také spolupráce organizací působící v cestovním ruchu v kraji, což mimo jiné řadí jižní Čechy mezi TOP destinace České republiky,“ poznamenal předseda Destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko David Šťastný.

Travelfest odstartuje rozkrojení rekordního dortu

K registrovaným účastníkům konference, kteří mají na programu zhruba čtyřicítku přednášek a diskusí, se již v pátek 13. dubna připojí na českobudějovickém výstavišti také široká veřejnost. V 10 hodin v prostorách pavilonu T2 totiž startuje dvoudenní veletrh cestovního ruchu Travelfest 2018, jehož pořadatelem je Jihočeská centrála cestovního ruchu.

A půjde o zahájení vskutku mimořádně sladké. Návštěvníky totiž čeká obří dort, který se mimo jiné zapíše do České knihy rekordů. „Pětimetrový dort, vážící více než jeden a půl tuny, slavnostně rozkrojíme spolu s jihočeskou hejtmankou Ivanou Stráskou a hercem Václavem Vydrou,“ konstatoval Polášek, ředitel pořadatelské Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Podle manažerky veletrhu Kláry Kaštylové z JCCR budou organizátoři dort krájet průběžně a dispozici by mělo být cirka 13 tisíc porcí. Dvoupatrový dort má čtvercovou základnu o rozměrech 484 x 484 centimetrů a dominuje mu marcipánový model zámku Červená Lhota o velikosti 120 x 120 x 60 centimetrů. Zdobí ho bude také 22 obrazů jihočeských turistických destinací vytvořených malbou na marcipán.

Rekordní dort si budou moci návštěvníci vychutnat v pavilonu T2 v relax zóně, nebo ve veletržní kavárně Travel Café, kde budou baristé servírovat kávu ze zrnek míchaných speciálně pro tento veletrh. Doprovodný program obohatí mimo jiné živá hudba, známé osobnosti, prezentace destinací nebo soutěže o ceny. Návštěvníky zde čeká například setkání s hercem Václavem Vydrou, herečkami Denisou Pfauserovou (pohádka Řachanda), Kamilou Janovičovou (pohádka Tajemství staré bambitky), či s kontroverzním cestovatelem, extravagantním Pavlem Klegou.

Na sobotu 14. dubna připravili organizátoři speciální zábavný program pro celé rodiny. Pavilon Z, který bude „až po střechu“ naplněn zábavou, nabídne dětem Divadlo kouzel Pavla Kožíška, klauna, žongléra a baviče Pupu, premiéru Pošťácké pohádky od Marešovy divadelní společnosti, dopravní hřiště, Zeměráj, Muzeum čokolády, skákací hrad, malování na obličej, „Šumavouse“ a mnoho dalšího. Lákadlem budou i zábavné expozice hasičů nebo Českého červeného kříže. Rozhodně nezapadne ani interaktivní hvězdářský koutek.

Souběžně s Travelfestem proběhne na výstavišti také přehlídka Gastrofest Jaro 2018.

Více informací lze nalézt ZDE a ZDE.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism včetně jejích zahraničních zastoupení a komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…