Jihomoravský kraj vyhlašuje cenu Zlatý tahák v oblasti vzdělávání

03.02.2022 21:01 | Tisková zpráva

Od začátku února mohou lidé i instituce nominovat osobnosti pedagogického leadershipu. Vznik ceny pod záštitou náměstka pro oblast vzdělávání Jiřího Nantla dnes (2. února 2022) v prostorách brněnského sídla krajského úřadu oznámili zástupci krajské organizace VIM – Vzdělávacího institutu pro Moravu.

Jihomoravský kraj vyhlašuje cenu Zlatý tahák v oblasti vzdělávání
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Ocenění získalo odvážný název „Zlatý tahák“, který doplňuje svérázný vizuální styl v kombinaci fialové a zlaté barvy. Za kreativní částí stojí brněnské studio David Geč.

Ocenění se budou předávat ve dvou kategoriích, a to instituce a osobnosti. Nominovat laureáta mohou fyzické osoby, tedy žáci, rodiče, ale i široká veřejnost. Zaslat ji mohou také samotné instituce. „Pokud nějaký starosta cítí, že ředitel školy ve městě si ocenění zaslouží, tak jej může navrhnout. Možnost nominací je velmi široká. Oceněnou osobností může být ředitel, učitel i člen školské rady. Cenu pro instituce může vyhrát konkrétní škola, ale i obce jako zřizovatel,“ popisuje Jiří Nantl – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání.

Nejedná se o běžnou učitelskou cenu, která je známá v jiných krajích. Ocenění Zlatý tahák získává největší tahoun týmu. „Kvalita ve vzdělávání nevzniká nahodile, je výsledkem dlouhodobé, systematické práce. Právě to chceme ocenit a zvýraznit, jako příklad a inspiraci pro ostatní. Cesty ke kvalitě mohou být různé, společným jmenovatelem je promyšlená pedagogická koncepce, týmová spolupráce a dobrá komunikace školy či učitele s žáky a rodiči,“ vysvětluje Nantl.

„Nejedná se o anketu o nejoblíbenějšího učitele, ale ocenění, kterým chceme upozornit na význam kvality pedagogického a institucionálního leadershipu, vyzdvihnout příklady dobré praxe a povzbudit jejich další šíření. I díky této ceně chceme také podnítit diskusi o kvalitních aktivitách v regionálním školství,“ doplňuje Leona Sapíková – ředitelka Vzdělávacího institutu pro Moravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…