Lesy ČR a odbory uzavřely novou kolektivní smlouvu

01.03.2013 12:30

Novou kolektivní smlouvu dnes podepsalo vedení státního podniku Lesy ČR a odborové organizace, které u Lesů ČR působí.

Lesy ČR a odbory uzavřely novou kolektivní smlouvu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kolektivní smlouvu podepsal ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, v současnosti pověřený řízením podniku, a předseda Sdružení ZO OS DLV Lesů ČR a NOO LZ Židlochovice Zbyněk Nečas. Nová kolektivní smlouva byla uzavřena dnešním dnem s účinností od 1. 3. 2013 a je sjednaná na období do konce roku 2015.

„Uzavření nové podnikové kolektivní smlouvy úspěšně završilo proces kolektivního vyjednávání a je vyjádřením vzájemné důvěry smluvních stran. Oceňuji konstruktivní jednání, která vedla k oboustranně přijatelnému řešení. Dohoda na podmínkách pro následující téměř tři roky dává zaměstnancům i zaměstnavateli do budoucna jistotu, která by měla přispět k dobré pracovní atmosféře v našem podniku při plnění úkolů, které nás čekají. Zaměstnanci Lesů ČR přistupují ke své práci s velkou odpovědností a za to jim patří uznání a poděkování,“ zdůrazňuje ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, v současnosti pověřený řízením podniku.

„Uzavření podnikové kolektivní smlouvy za sjednaných podmínek považujeme za optimální výsledek, který mohl být dosažen. S ohledem na výsledek jednání lze konstatovat, že mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi došlo k posílení dlouhodobých vzájemných vztahů, které plně respektují vzájemné postavení a pravomoci. Věříme, že i do budoucna budou veškeré záležitosti a otázky, které jsou předmětem jednání mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi řešeny vzájemnou dohodou tak jako v případě dohodnuté podnikové kolektivní smlouvy,“ poznamenává předseda Sdružení ZO OS DLV Lesů ČR a NOO LZ Židlochovice Zbyněk Nečas.

Zaměstnancům Lesů ČR nová kolektivní smlouva garantuje každoroční růst mezd o míru inflace dle indexu ČSÚ. V oblasti benefitů pro zaměstnance vyplývajících z kolektivní smlouvy dochází k úpravě příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění (doplňkové penzijní spoření) a dále ke zvýšení odměny při odchodu zaměstnance do důchodu. Ostatní benefity zůstávají beze změny.

U Lesů ČR působí následující odborové organizace:

¦ Sdružení základních organizací Odborového svazu pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství (ZO OS DLV) Lesů ČR
¦  Nezávislá odborová organizace Lesního závodu (NOO LZ) Lesů ČR Židlochovice 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…