MMR: Spravujete projekty podpořené z fondů EU? Pomozte nám zlepšit systém

21.07.2018 20:30

Národní orgán pro koordinaci Ministerstva pro místní rozvoj zahajuje veřejnou konzultaci ke zjednodušení administrativní náročnosti čerpání z evropských fondů pro připravované období po roce 2021. Zapojit se mohou žadatelé a příjemci evropských dotací. Konzultace probíhá do 15. srpna formou on-line dotazníku.

MMR: Spravujete projekty podpořené z fondů EU? Pomozte nám zlepšit systém
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Nové programové období startuje v roce 2021 a přípravy na něj jsou v plném proudu. Jedním z našich prioritních cílů, který dlouhodobě prosazujeme i na evropské úrovni, je co největší zjednodušení a to především s ohledem na příjemce podpory. Chceme získat názory a zkušenosti lidí, kteří projekty skutečně připravují a realizují – starostů, podnikatelů, úředníků z měst. Zjistit, co je skutečně trápí a možná jim i zbytečně ubírá čas, který by jinak mohli věnovat rozvoji projektu. Právě proto jsme spustili on-line dotazník, z jehož výsledků budeme vycházet při nastavování příštího programového období,“ podotkla náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Olga Letáčková.

Dotazník je rozdělený do několika částí, které pokrývají celou šíři administrace projektu, od přípravy projektové dokumentace a její hodnocení, po správu veřejných zakázek a žádost o platbu až po následnou kontrolu. Vyplňování dotazníku zabere přibližně 35 minut a je možné ho kdykoli přerušit a později se k němu vrátit. Dotazník je nutné vyplnit nejpozději do 15. srpna 2018.

Zúčastnit se průzkumu je možné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…