Město Říčany získalo od ÚZSVM pozemky k vybudování cyklostezky

25.07.2018 10:05

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ve středních Čechách prodal městu Říčany šest pozemků o celkové výměře téměř 2 tisíce m2. Pozemky se nacházejí na okraji města Říčany a budou sloužit k vybudování cyklostezky.

Město Říčany získalo od ÚZSVM pozemky k vybudování cyklostezky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky se stanou se součástí unikátního projektu „Cyklostezka do Prahy na kole“. Na jeho realizaci spolupracuje pět obcí (Mnichovice, Všestary, Světice, Říčany a MČ Kolovraty) mikroregionu Ladův kraj, jejichž katastrálními územími cyklostezka povede. Celkem by měla mít cyklostezka 13,96 km, a povede především po trase mimo exponované komunikace. Určena bude nejen pro jízdu na kole samotném, ale i pro širší sportovní a sociální využití především dětí. Na trase je naplánováno vybudovat odpočinkové zóny a dětská hřiště. Vybudováním cyklostezky podél Říčanského potoka do MČ Kolovraty nahradí nová cyklostezka starou nevyhovující cyklostezku, která vede po silnici III. třídy.

Pozemky byly původně zapsané v katastru nemovitostí na již neexistující organizaci - Stavební podnik Praha-východ, státní podnik. Ten byl vymazán z obchodního rejstříku v roce 1992. Šetřením zaměstnanců ÚZSVM bylo ověřeno, že předmětné pozemky nebyly součástí privatizace podniku, a jako majetku, s nímž není příslušná hospodařit žádná organizační složka státu, se jich ujal ÚZSVM.

Prodejem pozemků získal ÚZSVM do státního rozpočtu prostředky ve výši 672 370 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…