ÚZSVM: Město Teplice získalo do svého vlastnictví pozemek pod cyklostezkou

22.07.2018 14:32

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Teplicích převedl městu pozemek o rozloze 1 229 m2 ležící v katastrálním území Teplice-Řetenice, na němž se nachází cyklostezka s trasou Teplice – Barbora v lokalitě Řetenického lesa.

ÚZSVM: Město Teplice získalo do svého vlastnictví pozemek pod cyklostezkou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o místní komunikaci IV. třídy, proto byl pozemek do vlastnictví města převeden v souladu se zákonem o pozemních komunikacích. Teplice dosud zajišťovaly údržbu cyklostezky na vlastní náklady. Město tak získalo do svého vlastnictví nový majetek v účetní hodnotě 351 000 korun a došlo ke sjednocení vlastníka tělesa místní komunikace s vlastníkem pozemku.

Předtím byl pozemek evidován v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka, bylo tedy nutné prověřit majetkoprávní vztahy v minulosti. ÚZSVM například zjistil, že původní parcely, z kterých se pozemek dnes skládá, byly uvedeny v návrhu přídělu pozemků a budov pro České cementárny a vápenice národní podnik, závod Řetenice. Ze sdělení Ministerstva průmyslu a obchodu vyplynulo, že po řadě organizačních změn byly tzv. malé vápenky v šedesátých letech zrušeny a národní podnik tvořil pouze provoz v Čížkovicích. V archivech ministerstva nebyl nalezen žádný dokument dokladující právní nástupnictví k šetřenému pozemku. Jedná se tedy o tzv. dohledaný majetek, s nímž nehospodaří žádná organizační složka. Na základě zjištěných skutečnosti si ho tedy mohl ÚZSVM ohlásit do příslušnosti hospodařit, aby s ním mohl dále nakládat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …