Nadace ČEZ: Na Oranžovém kole ve Frýdlantu se vyšlapalo přes 100 tisíc pro prcky a seniory

02.06.2019 16:10

Přes 100 tisíc korun pro dobrou věc vyšlapali na Oranžovém kole účastníci sportovního dne ve Frýdlantu nad Ostravicí, který vyvrcholil závodem Frýdlantský ČEZ duatlon. Částku 51 973 korun pošle Nadace ČEZ do městských mateřských škol, 49 550 korun poslouží k rozvoji činnosti místní pobočky Svazu postižených civilizačními chorobami.

Nadace ČEZ: Na Oranžovém kole ve Frýdlantu se vyšlapalo přes 100 tisíc pro prcky a seniory
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Tradiční charitativní Oranžové kolo letos přijelo do Frýdlantu poprvé se speciálními tříkolkami pro hendikepované zvanými handbiky, a tak si zájemci mohli vyzkoušet, jak se „šlape rukama“.

Šek pro Mateřskou školu Frýdlant nad Ostravicí, která se ve čtyřech pobočkách stará o 330 dětí, předal generální ředitel společnosti ČEZ Energo David Bauer. „Jsem rád, že jsme podpořit právě děti ze školky. Podpora vzdělávání dětí už od mateřinek patří k prioritám Skupiny ČEZ,“ řekl David Bauer. Školka použije výtěžek na vybavení tříd novými pomůckami pro hry i vzdělávání dětí. „Naším zřizovatelem je město, které se o nás vzorně stará, ale peněz pro děti není nikdy dost,“ řekla ředitelka mateřské školy Jindra Hiklová.

Druhý šek určený Svazu postižených civilizačními chorobami předal Milan Šťastný, regionální reprezentant společnosti ČEZ Distribuce. „Před rokem jsme tady díky Oranžovému kolu pomohli místnímu Svazu tělesně postižených a letos další organizaci, která se snaží podpořit zdravý životní styl převážně seniorů. Jejich hlavním donátorem je město a já jsem rád, že jsme se mohli k radnici připojit a zlepšit podmínky pro život seniorů na Frýdlantsku,“ řekl Milan Šťastný. Neziskovka peníze využije na rehabilitační plavání pro své členy, úhradu autobusů do divadel i na financování týdenního rekondičního pobytu. „Opravdu nám to pomůže, máme 150 členů s věkovým průměrem přes 70 let. Díky vyšlapaným korunkám se budeme snažit, aby se co nejvíce seniorů mohlo aktivně zapojit do společenského života. To je samozřejmě mnohem lepší, než kdyby seděli doma a přemýšleli o tom, co je bolí,“ upřesnil šéf organizace Jaroslav Obr.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…