Pardubický kraj: Burza filantropie již podruhé v Hlinsku

22.06.2018 18:50

Neziskové organizace na dobročinné Burze filantropie v okrese Chrudim zažily velký úspěch. Donátoři z řad firem, města Chrudim, Hlinska a Pardubického kraje podpořili realizaci prospěšných projektů osmi neziskovek dary v hodnotě 266 980 korun.

Pardubický kraj: Burza filantropie již podruhé v Hlinsku
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Burzu filantropie pořádá od roku 2011 sdružení neziskových organizací Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem. „Neziskovky na Burze prezentují své nápady před zástupci firem a veřejné správy, a ti mohou jejich záměry podpořit finančními, materiálními nebo jinými potřebnými dary,“ vysvětluje Jana Machová, ředitelka pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

„Letošní Burza filantropie byla bohatá na zajímavé projekty. V okrese Chrudim je navíc každý rok zapojeno více donátorů, letos se jich sešlo hned devět. Burza skvěle propojuje výjimečné lidi, kteří mají chuť zlepšovat život na Chrudimsku,“ zmiňuje Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor, který je i jedním z donátorů dobročinné burzy.

Jaké projekty se tedy díky donátorům uskuteční? První podpora směřovala přímo do hlineckého Centra Jana XXIII. na projekt ,,Celostátní vzájemné výměny zkušeností.“ Hlinsko se tak může těšit na jedno z největších setkání vedoucích (dobrovolných i profesionálních), kteří pracují s dětmi a mládeží ve volném čase. Nové hudební nástroje, aparaturu, více cestovat a ukázat se světu může Oblastní charita Pardubice s hudebním romským kroužkem Loly Růža. Díky podpoře donátorů si Oblastní charita Nové Hrady bude moci nakoupit a vybavit potřebné materiály na přívesnický tábor a tím zajistit dětem program plný her a kreativní zábavy. Keltské rituály a festival Lughnasad mají svoji tradici díky BOII, a tak díky podpoře donátorů dojde k rozšíření programu v rámci celého festivalu. Lesní klub Palučiny obohatí svůj areál o řemeslnou dílnu, kde se malí kutilové mohou těšit na nové nářadí a rozvíjet svoji zručnost a sebevědomí, to vše s rodiči.

Tím ale výčet nových dobročinných projektů v Pardubickém kraji nekončí. Na podzim se uskuteční další Burzy filantropie pro okresy Ústí nad Orlicí, Svitavy a Pardubice. I zde můžeme očekávat, že neziskovky připraví nápadité projekty, na jejichž uskutečnění budou mít donátoři chuť přispět. První podzimní burza nás čeká již 17. září a to v Pardubicích.

Díky projektu podpořenému Evropskou unií se Burza filantropie šíří také do dalších krajů. Na podzim tak proběhne další burza v Třebíči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…