Právní zástupce ÚZSVM úspěšně uhájil státu více než 70 milionů

29.05.2021 20:15

V soudním sporu mezi společností O2 Czech Republic a Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) dal odvolací soud za pravdu právnímu zástupci ÚZSVM, který obhajoval žalovaný ČTÚ.

Právní zástupce ÚZSVM úspěšně uhájil státu více než 70 milionů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Podstatou sporu byl požadavek společnosti O2 Czech Republic na zadostiučinění za údajnou nemajetkovou újmu ve výši 87 102 952 Kč. Ta měla žalobci vzniknout tím, že Český telekomunikační úřad v 15 127 správních řízeních, která na návrh žalobce vede, překročil zákonem stanovenou lhůtu k vydání rozhodnutí. Jednalo se o správní řízení týkající se nezaplacených faktur klientů této telekomunikační společnosti.

Soud prvního stupně již v minulosti soudní řízení pro zpětvzetí žaloby co do částky 16 633 700 Kč zastavil a ve zbytku 70 469 252 Kč žalobě vyhověl. Avšak odvolací soud vyhlásil rozsudek, kterým změnil rozsudek soudu prvního stupně tak, že žalobu ohledně částky 70 469 252 Kč zcela zamítl, čímž si ÚZSVM připsal plný úspěch v obhajobě Českého telekomunikačního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha obdaruje dlouholeté dárce krve ročním kuponem na MHD zdarma

22:04 MHMP: Praha obdaruje dlouholeté dárce krve ročním kuponem na MHD zdarma

Hlavní město obdaruje dárce krve ročním kuponem na městskou hromadnou dopravu zdarma. Jednat se bude…