ÚZSVM: Stát získal majetek z odúmrti v hodnotě téměř 1,3 milionu

16.05.2021 20:15

ÚZSVM v Rychnově nad Kněžnou získal na základě rozhodnutí okresního soudu majetek v hodnotě 1 279 388 Kč z tzv. odúmrti.

ÚZSVM: Stát získal majetek z odúmrti v hodnotě téměř 1,3 milionu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Součástí dědictví jsou finanční prostředky na vkladních knížkách, běžných účtech, pohledávky na účtech stavebních spořitelen a 157 122 podílových listů. Z nemovitých věci jsou do dědictví zahrnuty dvě garáže včetně pozemků o celkové výměře 43 m2, tři pozemky v zahrádkářské kolonii o celkové výměře 727 m2. Pozemky i garáže se nacházející v katastrálním území Týniště nad Orlicí. Další součástí dědictví byl i pozemek o výměře 2 908 m2 v katastrálním území Slatina nad Zdobnicí.

Garáže v Týništi nad Orlicí, pozemek ve Slatině nad Zdobnicí a pozemek v Týništi nad Orlicí byly nabídnuty ostatním organizačním složkám státu a pokud o ně žádná neprojeví zájem, budou nabídnuty veřejnosti v elektronické aukci. Dva pozemky v Týništi nad Orlicí byly nabídnuty Státnímu pozemkovému úřadu.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…