ÚZSVM poskytl prostory doksanského zámku filmařům k natáčení nového seriálu

08.11.2021 22:54 | Tisková zpráva

ÚZSVM v Litoměřicích poskytl prostory doksanského zámku filmařům k filmování, natáčení a ke stavbě dekorací za účelem vytvoření části seriálu s názvem „Nebezpečné známosti“.

ÚZSVM poskytl prostory doksanského zámku filmařům k natáčení nového seriálu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM tento rozsáhlý areál státního zámku Doksany převzal na základě smlouvy o předání majetku od Národního památkového ústavu. Již NPÚ v minulosti tento areál zámku pronajímal k filmovým účelům.

Rozsáhlý areál zámku se skládá z celkem 24 pozemků o celkové výměře 123 212 m2, 14 staveb, dvou budov neevidovaných v katastru nemovitostí, 37 drobných staveb jako např. nárožní domy, sýpka, stodola, sousoší panny Marie, torzo hospodářské budovy, bývalá štěpnice, sochy génia, schodiště se sochařskou výzdobou, bazény, sloup se sochou Panny Marie, studna nebo socha Ecce Homo na soklu.

Jedná se o pozemky, na kterých bylo Vladislavem II. a jeho manželkou Gertrudou založeno před rokem 1144 opatství a zůstalo zde až do založení zámku roku 1782. Je zde také románský kostel a brána se zahradou. Terasy a arkádový pavilon v zahradě jsou z roku 1756. V rozsáhlém parku se nachází hluboký bazén. Areál zámku je evidovaný jako kulturní památka v Ústředním seznamu kulturních památek. Severní část bývalého konventu vlastní Strahovský klášter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…