Aukce Hanáckých kasáren vítěze nepřinesla, ÚZSVM proto znovu osloví univerzitu

04.11.2021 22:54 | Tisková zpráva

Druhé kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí na Hanácká kasárna v Olomouci vítěze nepřineslo. Do elektronické aukce se přihlásil a ve stanoveném termínu požadovanou kauci složil jeden zájemce, nicméně žádný příhoz v průběhu aukce nepadl.

Aukce Hanáckých kasáren vítěze nepřinesla, ÚZSVM proto znovu osloví univerzitu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto nyní učiní další kroky, aby jedinečnému a historicky cennému areálu Hanáckých kasáren nalezl co nejdříve nového vlastníka.

Na základě předchozích jednání se ÚZSVM znovu obrátí na Univerzitu Palackého v Olomouci, která již dříve projevila předběžný zájem o přímý nákup tohoto areálu. ÚZSVM na případných dalších jednáních bude opět navrhovat cenu vyhlášenou v druhém kole výběrového řízení.

Cílem ÚZSVM je pro tento výjimečný historický areál v centru Olomouce najít definitivního vlastníka, který pro něj nalezne smysluplné využití a vdechne mu nový život.

Areál Hanáckých kasáren byl vybudován v polovině 19. století. Památkově chráněný objekt, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v minulém roce schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…