Ústecký kraj jednal se zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky o budoucí spolupráci

17.07.2021 22:45

V rámci přípravy Ústeckého kraje na čerpání finančních prostředků z mechanismů pro spravedlivou transformaci proběhlo dne 13. července 2021 pracovní jednání se zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky, a. s. Ústecký kraj zastupovali na jednání radní pro oblast strategie, přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková a radní pro oblast financí Jan Růžička. Jednání se zúčastnili i pracovníci krajského úřadu.

Ústecký kraj jednal se zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky o budoucí spolupráci
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Ústecký kraj plánuje prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky podporovat především podnikatelský sektor, zejména malé a střední podniky, například formou nástroje na rychlé a flexibilní financování, které podpoří snížení rizik inovativních firem.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18016 lidí

V současné době se připravuje struktura grantových schémat financovaných z Fondu pro spravedlivou transformaci pro široké spektrum žadatelů.

„Banka je připravena podpořit investiční aktivity Ústeckého kraje a dalších veřejných i soukromých subjektů v regionu. Na specifické potřeby Ústeckého kraje a soukromých subjektů je banka připravena vyvinout nové programy nad rámec svých standardních produktů,“ uvedla po jednání radní pro oblast strategie, přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková.

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s., je speciální bankovní instituce 100% vlastněná státem, která vykonává činnosti ve veřejném zájmu, plní roli národní rozvojové banky.  Dlouhodobě se věnuje podpoře podnikatelského sektoru, zejména malých a středních podniků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…