Ústecký kraj zdarma získal od ÚZSVM čtyři rozsáhlé pozemky

07.06.2021 20:29

ÚZSVM v Chomutově zdarma převedl čtyři pozemky v katastrálních územích území Bylany u Mostu, Zaječice u Bečova a Kryštofovy Hamry v hodnotě 1 398 790 Kč.

Ústecký kraj zdarma získal od ÚZSVM čtyři rozsáhlé pozemky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Dva pozemky ležící v katastrálním území Bylany u Mostu mají celkovou rozlohu 17 878 m2 a nachází se na nich těleso komunikace III. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Pozemky byly před převodem zapsané v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka. Prověřením nabývacích titulů pak bylo zjištěno, že se dnešní pozemky skládají z původních pozemkových parcel, které byly veřejným statkem, nebo byly v majetku Státního statku, národní podnik v Mostě. Jedná se tak o dohledaný majetek státu.

Pozemek o výměře 6 443 m2 leží v katastrálním území Zaječice u Bečova. Jeho povrch je rovněž zastavěn tělesem komunikace III. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. I tento pozemek byl v katastru nemovitostí zapsaný na neznámého vlastníka. Pracovníci ÚZSVM prověřením nabývacích titulů zjistili že se jedná o veřejný statek.

Čtvrtý převedený pozemek o rozloze 22 500 m2 se nachází v katastrálním území Kryštofovy Hamry. I na tomto pozemku je těleso komunikace III. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. ÚZSVM nabyl tento pozemek do majetku po ukončení činnosti Okresního úřadu Chomutov.
Převodem pozemků došlo ke sjednocení vlastníka pozemku a tělesa komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.