Výzkumníci a výzkumnice se mohou začít hlásit o Ceny ministra zemědělství

19.02.2022 17:59 | Tisková zpráva

Ministerstvo zemědělství (MZe) začalo přijímat projekty, které se chtějí ucházet o Ceny ministra zemědělství pro nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje a Ceny ministra zemědělství pro mladé vědkyně a vědce.

Výzkumníci a výzkumnice se mohou začít hlásit o Ceny ministra zemědělství
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Soutěžit mohou s výzkumy týkajícími se například prevence před kůrovcem nebo ochrany před erozí půdy. Výsledky vyhlásí ministr zemědělství na výstavě Země živitelka.

Ceny ministra zemědělství se udělují každoročně za nejlepší výsledky ve výzkumu financovanému ze zdrojů MZe. Snahou je podpořit aktivity vědeckých pracovníků, které mají významný přínos pro české zemědělství, potravinářství, lesnictví a vodní hospodářství. Soutěž pro mladé vědce a vědkyně je určena pro badatele mladší 35 let.

„Zemědělský výzkum je klíčová oblast našeho rezortu, pokud chceme, aby zemědělství bylo moderní a dokázalo reagovat na měnící se klimatické i demografické změny. Právě proto chci udržet podporu výzkumu na vysoké úrovni, patří to k mým prioritám,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL).

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Přihlášený projekt se může týkat například dlouhodobého ukládání uhlíku v zemědělské půdě, prevenci kůrovcových kalamit, ochrany zemědělské půdy před erozí, zavádění precizního zemědělství do praxe nebo snižování emisí metanu v chovech hospodářských zvířat.

Soutěž, kterou MZe vyhlašuje ve spolupráci s Českou akademií zemědělských věd, začíná dneškem, přihlášky se přijímají do 14. března. Vítězové budou vyhlášeni 25. srpna na výstavě Země živitelka, kde jim ocenění předá ministr zemědělství. Odměna za první místo je 100 tisíc korun, projekty na druhém a třetím místě získají 80 a 60 tisíc korun. Zúčastnit se mohou vědkyně a vědci z vysokých škol, výzkumných ústavů a ústavů akademie věd. Předložené návrhy budou hodnoceny podle originality výsledku, uplatnitelnosti a aktuálnosti řešeného tématu. S ohledem na sladění rodinného a pracovního života se vědkyním a vědcům prodlužuje stanovená hranice 35 let o dobu strávenou na mateřské/rodičovské dovolené.

Návrhy je možné podávat pouze elektronicky prostřednictvím datové schránky navrhovatele do datové schránky Ministerstva zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…