Zaměstnavatelé a uchazeči o práci se potkají na burzách

25.01.2015 14:37

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje ve spolupráci s Úřadem práce v Karlových Varech pořádá první burzy pracovních příležitostí, na kterých se budou prezentovat zaměstnavatelé z regionu.

Zaměstnavatelé a uchazeči o práci se potkají na burzách
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Pro rozvoj ekonomiky každého regionu je klíčovým faktorem nabídka pracovních míst. Karlovarský kraj není výjimkou, proto místní Krajská hospodářská komora řeší, jak nabídku práce podpořit a jak pracovní pozice nabízené v regionu učinit dostupnými i absolventům středních a vysokých škol, kteří často po ukončení studia odcházejí za prací jinam. Nejnovějším počinem jsou burzy pracovních příležitostí, které se budou konat koncem ledna a v únoru v Chebu, Sokolově a Karlových Varech.

„Chceme, aby se na burzách potkali a poznali zaměstnavatelé a studenti posledních ročníků středních a vysokých škol, tedy budoucí absolventi škol a potenciální zaměstnanci. Snažíme se udržet absolventy v regionu a pomoci jim získat práci u našich členských firem,“  vysvětluje ředitel KHK KK Stanislav Kříž princip nové aktivity, kterou Hospodářská komora vyvíjí v rámci projektu Ze školy odpovědně na trh práce.

Jedním ze zaměstnavatelů, kteří se budou na burzách pracovních příležitostí prezentovat, je i největší firma v kraji, WITTE Automotive s více než 2000 zaměstnanci a ročním obratem více než 7,5 miliard korun. „Karlovarský kraj a místní firmy mohou nabídnout zajímavé pracovní příležitosti, možnost osobního rozvoje, dalšího vzdělávání a postupu, a to je cílem ukázat na burzách práce, které jsou určené studentům i zkušeným odborníkům a těm, kdo naléhavě hledají práci. Na veletrhu pracovních příležitostí se dozvědí o pracovní náplni, ale také o zaměstnaneckých výhodách a produktech či službách vystavovatelů. Zájemcům doporučujeme přinést s sebou životopis. I Karlovarský kraj může nabídnout špičkové technologie a atraktivní zaměstnání,“ láká Martina Poštová z WITTE Automotive v Nejdku.

Burzy pracovních příležitostí mohou navštívit nejen studenti posledních ročníků škol, ale i uchazeči evidovaní na Úřadu práce a ostatní zájemci a zájemkyně o zaměstnání.  Podle Jany Belblové, vedoucí referátu zprostředkování a poradenství krajské pobočky Úřadu práce ČR v Karlových Varech, je největší výhodou burz koncentrace zaměstnavatelů na jednom místě a možnost je lépe poznat. „I když se uchazeči nepodaří nalézt uplatnění přímo na burze, získává přinejmenším kontakty na zaměstnavatele a důležitou informaci o jejich požadavcích na budoucí zaměstnance. Ti, kteří nesplňují některý z požadavků zaměstnavatelů, tak mají možnost zaměřit se na doplnění chybějící kvalifikace, při kterém jim může pomoci například úřad práce,“ říká Belblová.   

První burza pracovních příležitostí se uskuteční 27. ledna 2015 v Chebu, následovat bude Sokolov (10. 2.) a Karlovy Vary (24. 2.). „Jde o úplně první burzy zaměřené na prezentaci zaměstnavatelů z regionu, dosud zde byly pouze přeshraniční burzy. Věříme, že tímto krokem přispějeme k motivaci absolventů a absolventek škol i dalších uchazečů o zaměstnání pracovat a žít v Karlovarském kraji,“ uzavírá ředitel KHK KK Stanislav Kříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…