Zoo Plzeň poběží za záchranu přírody v retro oblečení

16.10.2021 7:34 | Tisková zpráva

Zoologická a botanická zahrada města Plzně vyzývá zájemce, aby se přidali k Retro běhu pro Zoo Plzeň. Hromadný běh v kulisách osvětlené zoo se uskuteční v pátek 22. října.

Zoo Plzeň poběží za záchranu přírody v retro oblečení
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Sraz běžců v retro oblečení a s čelovkami je v 17:45 hodin v Lochotínském amfiteátru. Zájemci ale svým během mohou pomoci od pátku 22. října až do 7. listopadu. Na záchranu ohrožených druhů zvířat přispějí svým startovným, minimální částka činí 50 korun. Výtěžek putuje právě do plzeňské zoo. Registrace na běh probíhá přes web ZDE.

„Příroda mizí a postupně nám život v ní tak nějak utichá, protože zvířatům stále více křižují jejich přesuny silnice, ubírají jim domovy rozrůstající se města, kácí se lesy anebo zde třeba naopak místo nich žijí nepůvodní druhy. Používá se mnoho chemie v zemědělství – v důsledku toho ubývá hmyzu, na něj vázaných živočichů a rostlin, zároveň se chemie dostává i do půdy a vody,“ uvedl mluvčí zoo Martin Vobruba, proč je potřeba přírodě pomáhat a přidal další návody pomoci.

„Mysleme na přírodu a třeba vyrábějme a zavěšujme ptačí či netopýří budky. Přikrmujme správně ptáky během zimního období a třeba se staňme i tak trochu ornitology při vyhlášeném sčítání našich opeřenců. Třiďme a zároveň netvořme zbytečný odpad, vždyť je látková taška lepší než ta plastová a snadno dostupné jsou i látkové sáčky na ovoce a zeleninu. Mějme ‚kamarádskou‘ zahradu, vždyť i staré dřevo či takový kompost může být domovem pro spoustu druhů zvířat a trávník může být také plný života, když nebude dlouhý pár milimetrů. Polepujme skleněné zrcadlící se plochy, hlavně ty, ve kterých se zrcadlí vhodný prostor pro odpočinek opeřencům, protože naletět na sklo v domnění, že tam žádná překážka není, stálo život nejednoho ptáka.“

Startovné zahrnuje elektronické číslo a diplom, hru o ceny, charitativní příspěvek pro Zoo Plzeň a tři nejrychlejší závodníci ve své kategorii budou odměněni dřevěnou medailí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …