Být krásná, i když to nejde

10.07.2013 0:00

Ano, i to se někdy může stát. Utrpíme úraz, vážně onemocníme, vady na našem obličeji je třeba stále korigovat. Tady pomůže jediné - permantentní make-up.

Být krásná, i když to nejde
Foto:
Popisek:

Zákroky plastické chirurgie patří patří dnes již mezi samozřejmosti, které nám pomáhají napravovat chyby přírody. Permanentní make-up ovšem nepatří do kategorie změn vzhledu, zmenšení velkého nosu nebo zvětšení poprsí. Jedná se estetickou záležitost, která nám může pomoci  zjednodušit a  usnadnit život a provést drobné úpravy vzhledu obličeje.

Zákroky provádějí i některé renomované kosmetické salony ženám, které chtějí být stále upravené a nestíhají se denně líčit. Je to v podstatě doladění celkového vzhledu, zvýraznění některých částí obličeje, které si můžeme běžně provést  i sami, použitím líčidel. Permanentní make-up je však trvalejší. Provádí se hlavně na obočí, očích nebo rtech, které si tak udrží trvale hezký a výrazný vzhled a souměrný tvar.

Permanentní make-up ale nabízí i jiné možnosti. Všichni víme, že lidé s onkologickým onemocněním, kteří projdou chemoterapií ztratí vlasy, řasy a obočí. Aby nepřitahovali nežádoucí pozornost okolí, k tomu pomáhají paruky a také právě permanentní make-up. Vpravením přírodního pigmentového barviva do pokožky se vytvoří původní tvar obočí a zvýrazní se oči. Zákrok ovšem ani v těchto případech  nehradí zdravotní pojišťovny.

Někdy se tento způsob úpravy používá i ke korekci nebo odstranění nesouměrnosti v obličeji při vrozených nebo vývojových vadách.

Permanentní make-up se také využívá k barevné korekci viditelných jizev. Ty zůstávají na těle po každém chirurgickém zásahu nebo úraze a v některých případech bývají umístěny nevhodně, nápadně viditelně nebo se barevně nápadně odlišují od ostatní pokožky. Barevnost jizev se koriguje vpravením určitého množství pigmentu, který pokožku barevně sjednotí a viditelnost jizev se buď odstraní nebo se jejich barevná odlišnost zminimalizuje. Tato úprava má velmi dlouhou dobu účinnost a klienta nijak nezatěžuje.

Pokud zákrok podstupují ženy kvůli svému pohodlí, aby se nemusely pravidelně líčit, měly by si být ovšem vědomy toho, že  není zcela bezbolestný a také že nevydrží věčně. Po čase je nutno jej podstoupit znovu, protože se podkožní barvivo postupně vstřebá.

Permanentní make-up je jednodudchý kosmetický zákrok, ale ani on není zcela bez nebezpečí. Měli by se mu vyhnout lidé se zvýšenou krvácivostí, diabetici a pacienti užívající psychofarmaka. Podstoupit bychom jej měli jen tehdy, jsme-li úplně zdraví, i nachlazení může vyvolat nežádoucí reakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…