Čeští špioni odhalují sami sebe, Bublanovi se to nelíbí

11.05.2011 9:56

Civilní rozvědka si nechává postavit nové sídlo. Zakázka neprošla standardními výběrovými řízeními, neboť jde o záležitost spojenou s bezpečností státu. O budoucí centrále špionů si ale můžete dozvědět z internetových zdrojů. Neohrozí to naši zemi?

Čeští špioni odhalují sami sebe, Bublanovi se to nelíbí

Civilní rozvědka (Úřad pro zahraniční styky a informace) si nechává vystavět novou budovu. Celá věc má ovšem hned dvě vady. Informace o této stavbě jsou volně dostupné na internetu a rozvědka bude v budově sídlit jako jediná. Pokud by si někdo dal tu práci a sledoval, kdo do budovy denně přijde do práce, brzy získá kompletní seznam českých špionů. O případu informoval server Aktuálně.cz.

„Je to rozhodně problém. Nikdy bych takové místo nezvolil," uvedl František Bublan (ČSSD), který v době vlády ČSSD zastával post ministra vnitra. Mnohem vhodnější by podle něj bylo zvolit budovu dál od Prahy, kde sídlí více firem, aby nebylo na první pohled jasné, kdo ke komu patří.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Bude ohrožena bezpečnost státu?

Současný ministr vnitra Jan Kubice ovšem oponuje, že budova plně postačí nárokům rozvědky i když připouští nutnost dosáhnout kompromisu. Ministerstvo je při výstavbě limitováno svými finančními možnostmi. Bývalí ministři vnitra Pecina a  John, kteří o stavbě rozhodovali, odmítají celou záležitost komentovat.

Zakázka v hodnotě sta milionů korun se přitom uskutečnila ve zvláštním režimu, kdy nemusí být vypisována klasická výběrová řízení, neboť jde o záležitost bezpečnosti státu.

Související:
Šedivý: Ruská rozvědka se zbavuje českých generálů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…