Jak a kde vybrat dětem ten nejvhodnější sport

18.08.2014 11:00

Před začátkem školního roku většina rodičů řeší, jaké volnočasové aktivity vybrat pro své ratolesti. Kromě edukativních a tvůrčích kroužků byste měli zvolit alespoň jeden pohybový. Dnešní děti se často nezdravě stravují a čas, který by měly trávit aktivním pohybem venku s kamarády, věnují sledování televize či hrám na počítači. Některé se dokonce jen tak znuděně poflakují po venku se špatnou partou a zvyšují statistiky kriminality. Jak ale nejlépe zjistit, který sport by vašeho raubíře zaujal natolik, aby se mu chtěl věnovat? Odpověď na tuto otázku vám pomůže najít Měsíc náborů do sportovních klubů, který Praha už po čtvrté v řadě vyhlašuje na září.

Jak a kde vybrat dětem ten nejvhodnější sport
Foto: red
Popisek: Dítě na koni

Do náborového měsíce se letos zapojí na dvě stovky pražských klubů, které budou po celé září vítat zájemce o sport s otevřenými dveřmi. Nábory se týkají především dětí ve věku od 4 do 15 let. Pro inspiraci, do jakých oddílů se s dětmi zajít podívat osobně, navštivte dětský veletrh sportu SPORŤÁČEK. Zde bude zastoupeno více než pět desítek sportovních disciplín.

Atletika, softball, sebeobrana, skoky na trampolíně, šerm, gymnastika, mažoretky, lakros, krasobruslení, kulečník, jezdectví, jachting, házení, golf, fotbal či biatlon – to je jen malý výčet sportů, které lze v Praze provozovat. V pražských sportovních oddílech se mohou děti pod dohledem profesionálních trenérů věnovat téměř jakékoli disciplíně. Vhodně zvolené pohybové aktivity totiž podle psychologů pomáhají správnému tělesnému vývoji
a podporují zdravý psychický a sociální vývoj. „Shrneme-li význam sportu pro dítě, pak pohybové aktivity při správném vedení pěstují v dětech fyzickou a duševní hygienu, odolnost, ochotu k aktivnímu překonávání překážek i trpělivost. Lépe si díky sportu zvykají na pravidelný režim a dokonce i na vhodný způsob stravování,“ uvádí PhDr. Markéta Šauerová, Ph.D.

Když dětem nedáme prostor, najdou si ho samy. Takový je podtitul tohoto jedinečného festivalu. Dětem je třeba ukázat ten správný směr, tomu bezesporu napomáhají vhodně zvolené volnočasové aktivity. Letos počtvrté vyhlašuje Praha září měsícem náborů do sportovních klubů. Zářijové akce odstartují již tradičně veletrhem sportu SPORŤÁČEK určeným pro budoucí přeborníky, který se uskuteční 6. září 2014 v areálu HAMR Braník, následovat bude 13. září v TJ Lokomotiva Plzeň a 20. září Městský stadion Ostrava. Vstup pro děti je zcela zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…