Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

28.05.2024 14:52 | Kauza

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo nechce? Takovou otázku si kladl klient pošty, který měl problémy s doručením balíku a doručovatel s východním přízvukem na něho začal křičet, že mu balík nedá. PL zjišťovaly podrobnosti u České pošty. Daný pracovník prý svou kariéru u státní pošty končí.

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pobočka České pošty

Po sociálních sítích se masivně šíří videozáběry nespokojeného klienta České pošty, kterému nebyl doručen balík. Proto se po vlastní ose vydal s autem po stopách doručovatele s dodávkou, aby si od něho zásilku mohl převzít. 

Vypátrat dodávku s poštovním doručovatelem balíků se dle videa sice klientovi podařilo, ale balík si domů stejně neodvezl. Důvod? Doručovatel, soudě dle přízvuku původem zřejmě z východu, mu ho odmítl vydat s tím, že se mu nechce.

„Vysvětlíte mi, jakým způsobem pošta funguje? Zákazník si objedná zboží a zaplatí za jeho doručení, aby mu zboží přišlo a ne aby jezdil po okrese a sháněl pošťáka. Přijde vám normální, že mi položíte telefon, že se nebudete se mnou bavit, ať si stěžuji? To vám fakt přijde normální jednání?“ dotazoval se klient poštovního doručovatele.

Ten ho jen vyzýval, aby si šel stěžovat. „Nehodlám si nikde stěžovat, ale jen chci, aby mi balík došel, když si ho objednám a zaplatím si za dopravu. Ne abych si musel v Olomouci brát volno z práce s tím, že vy jste mi řekl, že jste mi balík nechal ve Slatinicích na poště, tak jsem tam jel, ale paní na přepážce mi řekla, že jste tam byl, ale balík jste mi tam nenechal. Mám jezdit po okrese a shánět svůj balík?“ ptal se klient pošty doručovatele.

Doručovatel na něho začal křičet. „Není můj problém, že si nemůžete vyzvednout balíček na poště v danou hodinu. To ne můj problém!“ hulákal doslova pošťák. Nic platné nebyly námitky klienta, že si dopravu balíku zaplatil domů, a nikoli někam na pobočku pošty.

„Mám hodně práce! Pracuju 12 hodin, lidé mě chválí! Balík můžete vyzvednout zítra,“ pokračoval zvýšeným hlasem doručovatel. „Tak mi ten balík dejte teď, když už tady jsem,“ žádal klient. „Nemusím dnes, máte svoji adresu,“ namítal doručovatel. „Tak mi ten balík dejte teď,“ pokoušel se nadále klient České pošty. 

Jeho naléhání se však s úspěchem nesetkalo. „Zítra můžete vyzvednout!“ křičel zpátky pošťák. „Proč mi ho nedáte teďka?“ zajímalo muže. „Protože nechci,“ šokoval doručovatel klienta. „Takže mi ten balík nedáte?“ ptal se opětovně klient pošty. „Dnes ne!“ Vykřikl pošťák. „A důvod?“ následovala otázka klienta. „Nechci!“ opáčil doručovatel.

ParlamentníListy.cz se na celou věc dotázaly mluvčího České pošty Matyáše Vitíka. Zajímalo nás, zda je video autentické a tohoto člověka pošta zaměstnává. Ptali jsme se rovněž, jak chce Česká pošta do budoucna podobným incidentům zamezit a zda budou řešit případné kázeňské potrestání daného doručovatele.

Mluvčí České pošty reagoval s tím, že doručovatel z videa už pro poštu nepracuje. Přesněji řečeno, že už brzy pro ni pracovat nebude. 

„Jedná se o pracovníka České pošty, který podal výpověď, aktuálně mu běží zákonná výpovědní doba,“ uvedl na naše otázky souhrnně Vitík. Na doplňující otázku, zda byl důvodem výpovědi tento zaznamenaný incident, však mluvčí konkrétně reagovat nechtěl. „Výpověď je věcí mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem,“ řekl mluvčí Matyáš Vitík pro ParlamentníListy.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To jsem tady kdysi psal oťasovi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSunvukung , 28.05.2024 15:18:51
že na něj jednou bude mířit ukrajinec v Český policejní uniformě.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…