Jak se vládne za krize? Fiala o tom napsal knihu

24.05.2024 15:12 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) v pondělí představí knihu o tom, jak si jeho vláda vedla v prvních dvou letech své vlády. V čase, kdy jedna krize stíhala druhou. V pondělí v akademickém knihkupectví Univerzity Karlovy Academia bude pořádat autogramiádu.

Jak se vládne za krize? Fiala o tom napsal knihu
Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala v pořadu Interview ČT24

Premiér Petr Fiala v neděli v nakladatelství Academia na Václavském náměstí v Praze představí svou novou knihu. Vládnutí v čase krizí.

„V pondělí 27. května v 18.00 vás zveme do Knihkupectví Academia | Cafe Academia  na Václavském náměstí 34, v Praze, na uvedení nové knihy Petr Fiala: Vládnutí v čase krizí 2022–2023. Součástí představení nové publikace bude debata s autorem a autogramiáda. Publikace zachycuje první dva roky koaliční vlády Petra Fialy. Přelomové a pro další vývoj v naší zemi mimořádně důležité období od prosince 2021 do prosince 2023,“ stojí v pozvánce na autogramiádu.

Představení Fialovy knihy

Kniha prý zahrnuje, jakým výzvám a krizím musela pětikoaliční vláda Petra Fialy čelit a jak o problémech, kterým Česko čelilo, komunikoval s veřejností.

Dynamiku přibližuje prostřednictvím nejvýznamnějších projevů, článků a veřejných vystoupení předsedy vlády. Jsou upraveny do formy knižních textů a seřazeny tak, jak šly za sebou a jak reagovaly na aktuální problémy, s nimiž se vláda potýkala,“ vysvětluje jeden z knihkupců.

Petr Fiala není prvním z premiérů, kteří ještě během svého působení vydává knižní bilancování. Velmi plodným spisovatelem byl v devadesátých letech Václav Klaus, Jiří Paroubek připravil ze svého mandátu dokonce knihu fotografií, s publikací přišel i Andrej Babiš.

Pod příspěvkem se objevily povzbudivé reakce lidí, kteří se prý skutečně chystají dorazit.

Došlo však i na kritické hlasy. O slovo se přihlásila např. novinářka Barbora Koukalová ze serveru Expres.cz

„Petr Fiala je vlastně takovej druhej Churchill, možná ještě větší Churchill. Churchill a Roosevelt dohromady. Napjatě čekám na knihu jeho asistenta, který dostal medaili za to, že jel hlídaným vlakem. Doufám, že se bude jmenovat Statečnost v kupé,“ poznamenala ke knize novinářka.

I další ironicky přirovnávají jeho „krizové paměti“ k dílu Winstona Churchilla, jehož válečné vzpomínání se roztáhlo na pět svazků.

A jiní zastávají názor, že premiér dva roky řešil krizi, kterou sám způsobil, a teď se tím ještě prezentuje.

Kniha vyjde až v pondělí, ale už teď si ji můžete objednat on-line na stránkách několika knihkupectví. V průměru za 400 korun.

Představení Fialovy knihy

 

Fialovu knihu vydává nakladatelství Books & Pipes, jehož šéfredaktorem je premiérův poradce a dlouholetý spolupracovník František Mikš.

Vydavatelství současně vydává kulturní revue Kontexty, kterou rovněž edituje František Mikš a kde publikuje premiér i jeho syn, který pak články vykazuje jako vědeckou publikační činnost při svém postgraduálním studiu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Petr Fiala, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVrták , 24.05.2024 16:19:23
Včera byl na hokeji vysmátej s Rakušanem jakoby se nechumelilo. ČR vzkvétá, vše funguje jak má, na Ukrajinu pošleme i Národní divadlo jestli bude potřeba. Žádná krize, kdyžtak krouhnem důchodce, nějaké nové poplatky, daně povýšíme.... No nějak to zbastlíme, že.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…