Lidé chtějí na Hradě Fischera. Podporu má i Karel Gott

28.09.2011 16:50

Kdo se stane prezidentem republiky po Václavu Klausovi? Pokud by lidé měli možnost zvolit si svého prezidenta přímo, nejspíš by vyhrál expremiér Jan Fischer. Z exkluzivního průzkumu agentury SC&C vyplývá, že straničtí kandidáti by propadli.

Lidé chtějí na Hradě Fischera. Podporu má i Karel Gott

O křeslo nejvyššího představitele státu se bude bojovat už v únoru 2013. S tím, jak se blíží konec funkčního období prezidenta Václava Klause, množí se spekulace, kdo ho nahradí. Zájem o prezidentské křeslo zatím oznámil Přemysl Sobotka (ODS). TOP 09 za svého kandidáta označila svého předsedu Karla Schwarzenberga.

Z exkluzivního průzkumu agentury SC&C však vyplývá, že občané o tyto stranické kandidáty nestojí. Na Hradě by raději viděli expremiéra Jana Fischera. Informace přinesla Česká televize.

Šanci mají i Gott či Paroubek

Průzkum ukazuje, že v případě v případě přímé volby by většina stranických kandidátů zůstala bez šance na zvolení. Voliči by v případě přímé volby raději podpořili bývalého předsedu úřednické vlády Jana Fischera nebo ekonoma Jana Švejnara, který již jednou na prezidenta za podpory ČSSD kandidoval. Švejnara by volilo 25 a Fischera dokonce 27 procent dotázaných. Naopak zmíněná trojice Sobotka, Schwarzenberg a Rychetský mají podporu u 11, 14, respektive 12 procent.

Mezi dotazovanými našli podporu také předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, Karel Gott nebo Jiří Paroubek. Pokud by se rozhodli o křeslo hradního pána zabojovat, Gotta by volilo sedm procent lidí, Paroubka pak čtyři procenta. Bobošíkovou jmenovalo hned deset procent dotázaných.

Související:

Rychetský se nechce účastnit prezidentské tlačenice

Modrý senátor Sobotka ohlásil kandidaturu na prezidenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…