První stopa po zmizelém místostarostovi z Brna. Doklady u dálnice

20.10.2011 15:35

VÍME PRVNÍ Téměř čtyřicet kilometrů od místa, kde bylo nalezeno jeho auto, se našly doklady pohřešovaného místostarosty městské části Brno - Židenice Aleše Vytopila (ODS).

První stopa po zmizelém místostarostovi z Brna. Doklady u dálnice

Pozor na podezřelé auto

„Doklady byly nalezeny v travnatém porostu poblíž nájezdu na Ostrovačice na dálnici D1 ve směru na Prahu. Kriminalisté žádají případné svědky, kteří by si v těchto místech všimli něčeho podezřelého například auta, ze kterého někdo něco vyhazoval, nebo nezvyklé pohyby aut či jejich posádek v těchto místech aby své poznatky zavolali na linku 158," řekla ParlamentnímListům policistka Petra Vedrová.

První stopa po více než měsíci

Policie od záhadného zmizení muže, jehož auto se našlo v Brně - Mariánském údolí pracuje i s variantou, že se stal obětí trestného činu, čemuž může nález dokladů dosvědčovat. Vytopil, který bude mít 12. listopadu 37 let zmizel devátého září, je pohřešován už od 10. září a na podrobnosti vyšetřování případu je uvaleno embargo.

Více o Brně ZDE

O průběhu pátrání nevědí bližší podrobnosti ani jeho radniční kolegové, kterým však jeho nepřítomnost v úřadu a koalici už přidává vrásky na čele. V Židenicích je vedení obce složeno z koalice ODS - ČSSD a Vytopil byl jedním ze tří místostarostů. Na starosti měl oblast územního plánu, správu financí a evropských fondů.

„Je to velmi nepříjemní situace, kterou však musím již pomalu začít řešit. Jak pokračuje pátrání, nevíme, policie stále udržuje nad okolnostmi vyšetřování embargo.

A i když jde o choulostivý problém, musíme i vzhledem ke koaličním dohodám začít jednat o dalším postupu. Připravujeme se na to na jednání prosincového zastupitelstva. Dál už otálet nemůžeme. Další zastupitelstvo je totiž až v únoru příštího roku a to by mohlo být pro chod radnice přece jen dlouho," uvedl místostarosta Karel Bernášek (ČSSD).

Za zmizení může nevěra?

Při pátrání se spekulovalo, že za zmizením může být i jeho údajný mimomanželský vztah. Rodina to však vehemetně popírá a i další okolnosti naznačují, že může jít spíše o dosud nezveřejněné obchodní vztahy, které mohly vyplývat právě z Vytopilovy funkce na radnici.

Více o Brnu-Židenicích ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Šimák

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…