Rath si zaslouží odsouzení od ČSSD i společnosti, míní senátor Palas

20.06.2012 21:28

Napětí v sociální demokracii více než měsíc po vypuknutí aféry středočeského exhejtmana Davida Ratha ilustruje MF Dnes na tom, že se proti vedení strany ozvali i senátoři Jaroslav Palas a Vladimír Dryml. Prvně jmenovaný však popírá, že by v senátorském klubu panovala nespokojenost s postupem vůči Rathovi, protože ten si zaslouží odsouzení nejen ČSSD, ale celé společnosti.

Rath si zaslouží odsouzení od ČSSD i společnosti, míní senátor Palas
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Dusno v sociální demokracii po vypuknutí skandálu bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha dokládá MF Dnes na telefonátu, v němž první místopředseda ČSSD Michal Hašek ubezpečoval šéfa středočeské organizace, že nemá s věcí nic společného. Rathovi straničtí spojenci totiž začali podezřívat Haškovy lidi, že právě oni dali podnět k vyšetřování svého rivala.

Dalším příkladem napětí má být hádka, která se odehrála minulé úterý na jednání senátorů ČSSD za účasti předsedy Bohuslava Sobotky. „Odstrčení“ senátoři Vladimír Dryml a Jaroslav Palas hlasitě vykřikovali, že vedení strany hodilo Davida Ratha přes palubu a tváří se, že se jich to netýká. „Vaše očišťování dopadne tak, že v ČSSD nikdo nezůstane,“ zaznělo.

Senátorovi se nestalo, aby dostal krabici od vína se sedmi miliony

„Opravdu jsem si nevšiml, že by na senátorském klubu ČSSD panovala nespokojenost s tím, jak se ČSSD vyjadřuje k doktoru Rathovi. Mohu mluvit pouze sám za sebe a z mého pohledu není zcela normální dostávat krabici od vína se sedmi miliony. Ještě se mi to v životě nikdy nestalo. Myslím, že David Rath si zaslouží odsouzení nejen ČSSD, ale i celé naší společnosti,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz na pravou míru svůj postoj senátor Jaroslav Palas.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…