Vnitřní očista je důležitá i pro náš emocionální život

03.11.2015 0:00

Zkuste zadat slovíčko „detoxikace“ do políčka vyhledávače. Zjistíte, že internet se přímo hemží tipy na zaručené diety a kúry pročišťující organismus od jedovatých toxinů.

Vnitřní očista je důležitá i pro náš emocionální život
Foto: dodavatel TZ
Popisek: detox

Návody na to, co máme jíst, pít a jak se hýbat, najdeme téměř všude, málokdo nám však řekne, že za organismus zanesený toxiny mohou být zodpovědné také negativní emoce.

Cítíte se často unavení a vyčerpaní, aniž byste k tomu měli reálný důvod? Trpíte příznaky alergií, častými bolestmi hlavy, zažívacími obtížemi nebo opakovanými gynekologickými výtoky? Váš lékař na základě vyšetření tvrdí, že jste zdraví, zatímco vy se tak rozhodně necítíte? Je na čase posvítit si na váš zdravotní stav z komplexního hlediska a nespokojit se jen s dílčími lékařskými vyšetřeními, jež jsou často úzce zaměřena na zjištění konkrétního problému, a proto nemohou odhalit hlubší příčinu toho, proč se necítíte v kondici.

Tělo a psychika, spojené nádoby

Hlavní zdroj těchto zdravotních problémů bývá v zatížení organismu různými druhy toxinů. Jsou to škodlivé chemické sloučeniny, které osídlily organismus s cílem zabrat co největší životní prostor. Nacházejí se přímo v nás a jsou součástí našeho životního prostředí, jímž jsme obklopeni. Lidské tělo se přítomnosti těchto „zplodin“ přirozeně brání pomocí imunitního systému, a to tím, že provádí spontánní detoxikaci, tedy rozklad škodlivin. Někdy ovšem této snaze o eliminaci jedovatých látek stojí v cestě negativní emoce, jež svou přítomností blokují imunitní systém, a ten si tak s cizorodými látkami nedokáže poradit. Může se jednat o emocionální stres, blokovaný konflikt, citovou deprivaci či psychosociální stres. Kromě samotných toxinů je třeba odstranit z těla ven i tyto emoce, stojící v cestě zlepšení zdravotního stavu.

Nikdo dnes už nepochybuje o tom, že psychika má přímý vliv na fyzické zdraví, platí to ovšem i naopak. Problém je, že klasická medicína se příliš zaměřuje na postižení fyzických neduhů a nevnímá symptomy signalizující nějakou poruchu celostně. Na zdraví člověka je třeba dívat se jako na spojení zdravé emocionality a zdravého těla.

Metoda řízené a kontrolované detoxikace

Tam, kde síly klasického lékařství končí, vzniká prostor pro holistické metody. Dr. Jonáš proto vyvinul metodu C.I.C. (Control Inner Cleansing), českým názvem řízená vnitřní očista. Tento psychosomatický přístup vidí jako příčinu potíží toxiny usazené v tkáních lidského těla a tyto postižené tkáně očišťuje. V centrech metody C.I.C. v Praze, Brně, Ostravě a Plzni pracují s čistě přírodními preparáty Joalis s obsahem bylinných extraktů. Technologie výroby začíná mercerací bylin, které se pro každý jednotlivý preparát kombinují do nejlepších variací s cílem získat nejvyšší účinek. V odborných centrech najdete zkušené terapeuty, s nimiž můžete po vyšetření odbornými přístroji konzultovat postup zacílený přímo na vaše obtíže.

Klíčový je správně fungující imunitní systém

Aby organismus byl schopný rozpoznávat všechny druhy toxinů, umět je odstraňovat, likvidovat poškozené buňky a chránit ty zdravé, musí imunitní systém správně pracovat. Většina chronických potíží je způsobena právě narušenou obranyschopností, a tím větší náchylností člověka na banální, neškodné podněty zvnějšku. Výsledkem jsou alergie, migrény, vleklé zažívací poruchy apod. Imunita je propojena i s nervovým systémem. Každý z nás reaguje na dění ve svém okolí i na emoční úrovni. Právě na základě této emoční reakce probíhají v organismu podvědomé tělesné změny. Z historického hlediska je to dáno vývojem, kdy vyvinutí takovéto schopnosti u našich předků zvyšovalo pohotovost a ostražitost, což násobilo šance na přežití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…