Zažívání ve stresu

14.01.2014 0:00

Bolesti břicha, nadýmání, přibývání na váze, průjem nebo naopak zácpa. To vše jsou neklamné známky špatného trávení.

Zažívání ve stresu
Foto:
Popisek:

Nesprávné stravování vede k narušení střevní mikroflóry, zvyšuje množství škodlivých látek, které se uvolňují z potravy a zůstávají ve střevech, a může vyvolat dokonce i zánětlivé onemocnění trávicího ústrojí. Jak si s takovou situací poradit?

Na bolesti žaludku, plynatost nebo střevní obtíže se samozřejme dají zakoupit v lékárně volně prodejné léky. Problém je, že nám sice většinou pomohou zmírnit příznaky, ale příčinu problému neodstraní. Jasné je i to, že nejlepší pomocí je změna životního stylu. K té je ale zapotřebí hodně odhodlání a energie a ty ve stresu většinou těžko hledáme. Řešením ovšem mohou být přírodní přípravky. Jejich účinnost je většinou širší, dokáží zlepšit nejenom trávení, ale pomohou i s rychlejším odstaraněním škodlivin a navíc se dají využít i preventivně.

Aloe vera patří mezi přírodními prostředky užívanými ke zlepšení trávení mezi favority. Není na tom nic zvláštního, šťáva z aloe má totiž blahodárné účinky na celé trávicí ústrojí. Začíná působit už v žaludku, kde upravuje produkci trávicích šťáv a zlepšuje stav žaludeční výstelky, která chrání stěny žaludku před působením kyselin. Proto se šťáva z aloe užívá při překyselení žaludku a pálení žáhy. Ve střevech pak napomáhá růstu "hodných" bakterií a potlačuje růst bakterií škodlivých. Přispívá také k lepšímu a rychlejšímu odstraňování škodlivin ze střev a k pravidelnému vyprazdňování. Protože šťáva z aloe vera obsahuje účinné látky, které přispívají k správnému fungování metabolismu a spalování tuků, je dobrým pomocníkem při shazování nadbytečných kil.

Myslíte si, že vylepšovat šťávu z aloe vera by bylo jako pozlacovat zlato? Může to tak vypadat, ale proč nevyužít nabídky matky přírody a nespojit v boji za lepší zažívání, více energie a silnější obranyschopnost dva velké bojovníky?

Tím druhým je šťáva noni. Zatímco aloe vera je už u nás známou rostlinou, noni svou "kariéru" začala teprve před pár lety. Šťáva noni se získává z plodů keře latinsky nazývaného Morinda citrifolia, který roste na Havaji, ve Francouzské Polynésii v Malajsii a Indii. Také šťáva z noni ničí škodlivé mikroorganismy, působí protizánětlivě, zlepšuje trávení a posiluje imunitu. Navíc ale pomáhá při únavě a dokonce byly prokázány její pozitivní účinky při depresích a střídání nálad. Seznam onemocnění, při kterých se doporučuje užívat šťávu noni kvůli jejím blahodárným účinkům je však mnohem delší a zhrnuje i taková onemocnění jako je chronický únavový syndrom, roztroušená skleróza, Crohnova nemoc nebo nádorová onemocnění. Za zmínku také stojí, že jedním z největších dovozců šťávy z noni je Japonsko. A Japonci jsou známí svým zájmem o zdravou výživu a zdravý životní styl.

Pokud se tedy chcete vyhnout zažívacím problémům, sezóní "blbé náladě" nebo se lépe ubránit chřipce a nachlazení, poohlédněte se po šťávě z aloe vera a noni. Spojením šťávy z Aloe vera a Noni vzniká synergický efekt. Obě složky se navzájem posilují ve svých účincích, čímž dokonale podporují přirozenou imunitu a dobré trávení. Šťáva Aloe vera s Noni v kvalitě ESI je bohatá na vitamíny, minerální látky, aminokyseliny, enzymy a zhruba čtyři sta dalších účinných látek, které pomáhají při podráždění trávicího ústrojí, v léčbě zánětů, bakteriálních a mykotických infekcí, snižují hladinu cukru v krvi a rozšiřují a čistí cévy. Pro příjemnější chuť a posílení účinku receptura obohacena o med a borůvkovou šťávu.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…