„Během jediného dne...“ Hrozba pro Fialu. Slyšel Holec. Vážné

25.08.2022 11:16 | On-line

„Zima bude pro vládu brutální stejně jako pro nás v těch 17 stupních,“ myslí si o příchodu topné sezóny komentátor Petr Holec a předpovídá, že příští rok na jaře možná budeme vidět první pokusy o změny ve složení kabinetu. Naznačovat by to prý mohly první hlasy z ODS, které ukazují dosti odlišné směřování strany než doposud. Prozatím však publicista zůstal v údivu z toho, co nám sděluje ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který oznámil, že vláda chce Čechům pomáhat „tak, jako pomohla Ukrajincům“, či z toho, co šíří šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. U té prý „všichni víme, jak je na tom s mentální kapacitou“.

„Během jediného dne...“ Hrozba pro Fialu. Slyšel Holec. Vážné
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Petr Holec

Holec podotkl, že se Fialova vláda má čeho obávat, jelikož se kromě kritiky od opozice začíná setkávat i s klesající podporou od svých vlastních voličů i těch, kteří oslavovali její nástup. „Když začne ztrácet podporu profesních asociací a soukromého sektoru, kterého vláda to měla být, a značně ztrácet vládu novinářů pražské kavárny, kteří ji pomáhali budovat – když už i soudruh Honzejk se podivuje, co ta Fialova vláda dělá, tak to už je fakt zle,“ říká komentátor o tom, že ke krokům vlády se kriticky často v poslední době vyjadřuje i exministr financí Miroslav Kalousek, který je kritikem dosti schopným.

„On je inteligentní a má dar toho, co nemá jeho následovkyně v čele TOP 09, a to je humor. Dokáže tepat vládu i s humorem, a to je nejhorší, když vás někdo zesměšňuje,“ shrnuje Holec a upozorňuje, že se Kalousek často vyjadřuje k úplně nejbolestivějšímu místu vlády, kterou jsou energie.

Kalousek k energiím například nedávno pronesl, že nevidí důvod, proč Fialova vláda nereguluje cenu elektřiny. „U elektřiny jsem nenašel jediný důvod, proč tu cenu neregulovat,“ řekl Kalousek před několika dny v České televizi a smetl tak Fialovy důvody, proč krok nelze dělat například po vzoru Francie.

„Obzvláště teď to je ťafka do hodně citlivého místa, protože se blíží podzim a s ním topná sezóna a volby,“ poukazuje publicista.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…