„Během jediného dne...“ Hrozba pro Fialu. Slyšel Holec. Vážné

25.08.2022 11:16 | On-line

„Zima bude pro vládu brutální stejně jako pro nás v těch 17 stupních,“ myslí si o příchodu topné sezóny komentátor Petr Holec a předpovídá, že příští rok na jaře možná budeme vidět první pokusy o změny ve složení kabinetu. Naznačovat by to prý mohly první hlasy z ODS, které ukazují dosti odlišné směřování strany než doposud. Prozatím však publicista zůstal v údivu z toho, co nám sděluje ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který oznámil, že vláda chce Čechům pomáhat „tak, jako pomohla Ukrajincům“, či z toho, co šíří šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. U té prý „všichni víme, jak je na tom s mentální kapacitou“.

„Během jediného dne...“ Hrozba pro Fialu. Slyšel Holec. Vážné
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Petr Holec

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí
Holec podotkl, že se Fialova vláda má čeho obávat, jelikož se kromě kritiky od opozice začíná setkávat i s klesající podporou od svých vlastních voličů i těch, kteří oslavovali její nástup. „Když začne ztrácet podporu profesních asociací a soukromého sektoru, kterého vláda to měla být, a značně ztrácet vládu novinářů pražské kavárny, kteří ji pomáhali budovat – když už i soudruh Honzejk se podivuje, co ta Fialova vláda dělá, tak to už je fakt zle,“ říká komentátor o tom, že ke krokům vlády se kriticky často v poslední době vyjadřuje i exministr financí Miroslav Kalousek, který je kritikem dosti schopným.

„On je inteligentní a má dar toho, co nemá jeho následovkyně v čele TOP 09, a to je humor. Dokáže tepat vládu i s humorem, a to je nejhorší, když vás někdo zesměšňuje,“ shrnuje Holec a upozorňuje, že se Kalousek často vyjadřuje k úplně nejbolestivějšímu místu vlády, kterou jsou energie.

Kalousek k energiím například nedávno pronesl, že nevidí důvod, proč Fialova vláda nereguluje cenu elektřiny. „U elektřiny jsem nenašel jediný důvod, proč tu cenu neregulovat,“ řekl Kalousek před několika dny v České televizi a smetl tak Fialovy důvody, proč krok nelze dělat například po vzoru Francie.

„Obzvláště teď to je ťafka do hodně citlivého místa, protože se blíží podzim a s ním topná sezóna a volby,“ poukazuje publicista.

Vše vypovídající o vládní strategii řešení problémů Čechů pak má být dle Holce proslov ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). „Putin nevede válku jen proti Ukrajincům. Vede válku i proti nám. Vede energetickou válku. Vše, co teď zažijeme – ten těžký podzim – je v podstatě důsledkem Putinovy agrese. Já bych chtěl Ukrajincům i nám popřát, abychom v téhle válce vyhráli. Abychom si byli schopni navzájem pomáhat. A já mohu slíbit, že my – vláda – jsme připraveni lidem u nás v České republice pomoci stejně, jako jsme pomohli Ukrajincům,“ zaznělo od ministra k vládní pomoci.

Komentátor z těchto slov zůstal jen v údivu. „To snad není možný. To přece nemůže říct. Vláda nakonec pomůže laskavě a milostivě i Čechům tak, jako pomohla Ukrajincům – těm Čechům, kteří to velkoryse platí… I těm vláda nakonec pomůže. To je super. Že vláda pomůže i Čechům, to je prozření,“ hledal slova Holec k Rakušanovu sdělení.

Paradoxně největší hrůzu mají dle něj kroky vlády vzbuzovat u ODS. Konzervativní část strany dle Holce vidí, že to ve vládě „zoufale nefunguje“ a „profesor (Fiala) by když tak už patřil na Hrad, aby z toho kopce mohl vysílat signály na celý Česko, ale na premiéra prostě nemá“ a ministři si „dělají, co chtějí“.

V ODS prý již kvůli současné vládní situaci zní hlasy, volající po tom, aby se současná vláda rozpadla a občanští demokraté místo ostatních koaličních partnerů raději šli do kabinetu s ANO, například s podmínkou neúčasti Andreje Babiše. „ODS a ANO mají spolu leccos společného,“ ukazuje k tomu Holec na například společné hlasování občanských demokratů a ANO ke snížení daní z příjmů či na shody na odmítání eura a konce práva veta v Evropské unii.

„Když mohla ODS udělat koalici s Piráty, tak s ANO ji udělá během jediného dne,“ míní.

Pronesl též, že souhlasí se Zemanovým výrokem, že je Pekarová Adamová „prokletím české politiky“ a její výroky o tom „svetru proti Putinovi“ svědčí o nepochopení situace političkou.

„Když se o trochu uskromníme a budeme spotřebovávat méně energie, zbyde Putinovi míň peněz na financování války,“ apeluje politička, podle níž svetr a každý stupeň dolů na termostatu „pomůže v boji se zločincem“ Putinem.

„Ona to pořád nepochopila, že ten princip je opačný: My škemráme Putina, aby nám nevypínal plyn. My mu chceme platit. Evropská unie mu chce platit a nadává mu, že si dělá z plynu a energií zbraň… To ona nepochopila,“ říká k šéfce TOP 09 Holec a ukázal též na částečnou nefunkčnost sankcí proti Rusku. Politička dle něj vstoupí do dějin české politiky jako „tragikomická figura“. „Už teď je směšná za 8 měsíců fungování ve vládní koalici,“ uzavírá a doplňuje, že „všichni víme“, jak je na tom tato politička „se svojí mentální kapacitou“.

Celé video můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…