„Budeme klečet!“ Soupeř Čechů má jasno. Farage ho smetl

11.06.2021 14:21 | Zprávy

Trenér anglického fotbalového týmu Gareth Southgate oznámil, že hodlá s týmem poklekávat na začátku zápasu během Mistroství Evropy a kritiky budou ignorovat. Fanoušci Anglie totiž před pár dny klekající tým vybučeli. Southgate to kritizoval. „Velká část britské populace si uvědomila, že pokleknutí za organizaci Black Lives Matter není o rovnosti příležitostí, není o rasové spravedlnosti. Je to o marxistické organizaci, která chce svrhnout celý způsob našeho života a nahradit ho novým komunistickým řádem,“ upozornil známý britský euroskeptický politik Nigel Farage. Sport má být prý apolitický.

„Budeme klečet!“ Soupeř Čechů má jasno. Farage ho smetl
Foto: repro youtubový kanál Daily Mail
Popisek: Fobalový trenér Anglie Gareth Southgate

Blíží se Mistrovství Evropy ve fotbale. To odstartuje již dnes. Do fotbalu v posledních měsících však přibyl jeden zvyk, který se odehrává vždy před začátkem zápasů – poklekávání si. Údajně tak hráči vyjadřují svoji podporu hnutí Black Lives Matter, ne vždy však nachází fanoušci fotbalu pro tato gesta pochopení. Naposledy se něco takového událo anglickému týmu v utkání proti Rakousku.

Jak popisuje článek DailyMail, tak hráči Anglie poprvé poklekli před domácím publikem. Část diváků však místo ocenění tohoto gesta začala bučet. Na stadionu Riverside ve městě Middlesbrough, kde se zápas odehrával, bylo sedm tisíc diváků.

K aféře se vyjádřil trenér anglického nároďáku Gareth Southgate. Ten má poměrně dlouhou fotbalovou kariéru. Southgate hrál ve své profesionální kariéře za anglické kluby Crystal Palace, Aston Villa a Middlesbrough. V A-mužstvu Anglie debutoval 12. 12. 1995 na stadionu Wembley v Londýně v přátelském zápase s Portugalskem, který skončil remízou 1:1. celkem odehrál v letech 1995–2004 za anglický národní tým 57 zápasů a vstřelil 2 góly. Od roku 2013 vedl anglickou reprezentaci do 21 let a tři roky poté začal trénovat dospělý tým Anglie.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…