„Fiala lže. Pohřbí i ODS, aby si udržel pozici!“ Úder od bývalé spolustranice

06.11.2023 22:51 | Monitoring

Premiéru Petru Fialovi nemůžeme věřit, je to lhář. S upozorněním ohledně cen energií přichází někdejší poslankyně ODS v živém streamu na youtubovém kanále Aby bylo jasno. „Nemůžeme mu věřit, protože je to lhář, ale můžeme mu věřit jedno – on udělá vše pro to, i pohřbí ODS, aby udržel sám sebe a svou pozici,“ uvedla Dostálová.

„Fiala lže. Pohřbí i ODS, aby si udržel pozici!“ Úder od bývalé spolustranice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala při čtvrtečních interpelacích

Pozornosti Dostálové neušlo veřejné vystupování premiéra Petra Fialy k cenám energií. „Minulý týden jsem viděla tento obrázek a říkala jsem si: ‚Koukni se mu do očí, ten člověk je vyděšený, vypadá jak zvíře zahnané někam do kouta.‘ Říkala jsem, že se už blíží návštěva Roberta Fica, a až následně potom jsem zjistila, že to byl obrázek z té tiskové konference, která proběhla v úterý,“ komentovala snímek předsedy vlády z mimořádného brífinku k vývoji cen energií.

Fiala občany, které znervóznil návrh Energetického regulačního úřadu na zvýšení regulované složky elektřiny o 71 procent, ujišťoval, že ceny neporostou o desítky procent v žádném případě. Kdo tvrdí opak, podle něj „lže“. Uvedl, že lidé by za energie platili výrazně méně, pokud by předchozí vlády neselhaly a Andrej Babiš neblokoval dostavbu jádra a obnovitelných zdrojů.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí
Dostálovou v této souvislosti pobavil argument premiéra Fialy, že nejlevnější energie mají dnes země, kde se používají obnovitelné zdroje. „Nevím, jestli pan premiér spadl z Marsu, ale my nemáme tolik sluníčka a tolik větru jako jiné země. My jsme nejprůmyslovější zemí Evropy a rozhodně jsme na energiích životně závislí. Jestli nám řekne takovou absolutní hloupost, už to by nás mělo varovat. To, že použil slovo ‚lže‘, to nebyla dezinformace, to, že tam opět nevynechal Andreje Babiše, na to už jsme zvyklí...,“ dodala v živém vysílání Aby bylo jasno.

„Petr Fiala lže opravdu od rána do večera, pořád. Co je to zase za habaďuru? Petr Fiala není jen lhář, je i člověk úskočný. Naučil se získávat procenta voličů, ten svůj elektorát na základě PR marketingu. A mne v tu chvíli napadla taková věc, jestli on ví, že je v koncích? Že to neodhadli, že diletanti zase spočítali špatně tabulky. Jestli on na nás nevyzkouší zase to, co dělal minulý rok: stropují jenom extremisti, populisti, potom zastropoval.“

A s velkými pochybnostmi nad energetickou politikou současné vlády pokračovala: „Za tím něco bude. Spekuluji a spekulace jsou zcela namístě. Jestli přijde informace 71 procent a pak řekne Petr Fiala nějaké bodíky a že se tu lže, tak si myslím, že by z toho měly být vyvozeny důsledky. Není možné, aby premiér naší země obviňoval nezávislé úřady, Energetický regulační úřad, Eurostat ze lži. Je to neuvěřitelné, ale děje se to. Nemůžeme mu věřit, protože je to lhář, ale můžeme mu věřit jedno – on udělá vše pro to, i pohřbí ODS, aby udržel sám sebe a svou pozici,“ dodala Dostálová.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí
„Jaký to vypustil balónek z ERÚ a teď sleduje, jak se na to tváří celá společnost, co na to média? Jak se k tomu postavíme my? A on bude čekat, vysedí to do toho ledna, února, kdy přijde ta pecka spolu s tím navýšením daní, které na nás připravili?“ pokračovala bývalá poslankyně ODS, která nabádá lidi, aby žádali názory odborné veřejnosti.

Peníze, které byly určeny na dotace pro Green Deal, by Česká republika jako řada jiných zemí měla použít na sanaci a náš náraz na příští rok. „Samozřejmě, že kvůli Green Dealu ceny energií jenom porostou. Ale poté, co nás tato vláda zavlekla do války, která není naše, totálně vyčerpala naše rozpočty, deficity, není schopna s tím něco dělat, tak by to byla alespoň jakási pomoc,“ doplnila Dostálová.

Hovořila také o možnosti, že lidovci vydírají svého premiéra Fialu. „Co jsou dotace pro domky po babičce? To jsou peníze pro elektorát lidovců, to jsou peníze, jak získávat voliče,“ podotýká.

„Jsme nejprůmyslovější zemí Evropy a měli jsme si setsakra rozmyslet, jestli si do čela naší vlády budeme stavět akademiky a budeme vyznávat intelektuální hodnoty, anebo hodnoty ekonomické, protože to nás srazí k zemi,“ konstatovala Kateřina Dostálová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Lhář, ne lhář, prostě naše malá zemička, lidově řečeno jde do kopru., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMarymary , 07.11.2023 8:21:39
Otázkou je, zda se to podaří napravit? Rozhodně to nebude na jedno volební období. Dostali nás sankce, západ nám vlastně zakázal volné obchodování, musíme obchodovat jen směr západ. EU nařizuje, přitom nás chce obrat o suverenitu, a oni souhlasí.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…