„Kdo jde na Václavák, je součástí boje Ruska proti civilizaci“. I u Šafra sledovali a komentovali

11.03.2023 16:57

‚Dno české společnosti se sešlo dnes na Václaváku,“ míní šéfredaktorka deníku Forum24 o mnoha desítkách tisíc „oveček“ na sobotní protivládní demonstraci Česko proti bídě, kterou svolala strana Právo Respekt Odbornost (PRO). „Jeden každý člověk, který na podobnou demonstraci jde, je součástí boje teroristického Ruska proti naší civilizaci,“ vyjádřila svůj názor Hovorková. A sepsula jednotlivé řečníky.

„Kdo jde na Václavák, je součástí boje Ruska proti civilizaci“. I u Šafra sledovali a komentovali
Foto: Repro Facebook
Popisek: Redaktorka deníku Forum24 Johana Hovorková

Organizátor akce Česko proti bídě je dle slov Hovorkové „účastník podnikání v proruském populismu“. „V každé společnosti přirozeně existuje nějaká malá část lidí, kterou dnes označujeme jako dezoláty. Bude to tak, i kdyby se vláda postavila na hlavu a splnila všechny jejich „požadavky,“ komentuje sobotní dění na Václavském náměstí.

Vyjádřila se, že Rajchl se jen snaží maskovat, že nejde o proruskou akci. „Aby Rajchl mohl tvrdit, že tady vůbec nejde o Vladimira Putina, musel svým ovečkám explicitně zakázat, aby na Václavák přinesli svoje ruské vlajky. Tak se mohou dál vydávat za české vlastence a zneužívat vlajky naše. Bohužel hned první řečník zapomněl na to, že jde o bídu, a žádal zradu Ukrajiny,“ pronesla Hovorková.

A ke zmíněným „ovečkám“, jak lidi na Václavském náměstí nazývá, dodává: „Jeden každý člověk, který na podobnou demonstraci jde, je součástí boje teroristického Ruska proti naší civilizaci. Je fascinující, že občané, kteří dorazili, vůbec neřeší, že Rajchl soustavně lže a předpovídá nesmysly,“ domnívá se Hovorková.

„Takže ano, fasáda může být jakákoli, jde tu ale o prokremelskou demonstraci lidí, kteří mají ruskou mentalitu,“ píše s tím, že na akci dorazili také „kolaboranti typu Jaroslava Foldyny nebo třeba sdružení Ne základnám, financovaného z Ruska“.

Johana Hovorková komentovala pro Forum24 i jednotlivé řečníky. Právník Tomáš Nielsen je podle ní „právník a bývalý komunista“, profesor Jiří Beran byl prezentován jako „lékař hovořící za antivaxery“. „Navázal na svoji předchozí agendu a opět šířil své názory na boj s nemocí covid-19.“ Bývalá senátorka Alena Dernerová dostala od redaktorky titul „senátorka a dřívější spolupracovnice Andreje Babiše“, Markéta Dobiášová je dle Hovorkové „bývalá novinářka, dnes proruská aktivistka“. Dalších několik řečníků redaktorka roztržitě pospojovala dohromady.

Řečníkům Hovorková vzkázala, že jejich vznesené požadavky vůči vládě jsou stejně k ničemu: „Je skvělé, že ti lidé si skutečně myslí, že je k něčemu, že něco ‚požadují‘ po vládě. Že snad asi kvůli pár tisícům zmanipulovaných lidí na Václaváku budeme kolaborovat s Ruskem, že budeme zrazovat naše mezinárodní závazky a vazby a že hodíme napadenou Ukrajinu přes palubu. No tak se klidně scházejte dál. To k demokracii patří,“ pronesla Hovorková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když demonstroval Milion chvilek,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 11.03.2023 17:53:19
to bylo v pořádku. To byli lidé ražení Šafra a Hovorkové, protože to bylo proti Babišovi a Zemanovi. Když je to proti této neschopné probruselské a proamerické vládě, tak se mohou pominout.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…