,,Potkal jsem ho.” ,,Mistrovali, tak dopadli.” Pirát Kolářík dál v řečech

31.07.2023 13:41 | Monitoring

Někdejší pirátský poslanec Lukáš Kolářík skončil nejen v pozici náměstka ministra vnitra, ale také ve všech funkcích v Pirátské straně. Poté, co jeho asistentka oznámila, že ji Kolářík napadl, exposlance prověřuje policie. A na sociálních sítích žije Koláříkova kauza vlastním životem. Někdejší člen vlády Václava Klause Ivan Pilip upozornil, že Koláříkův případ ukazuje, že moralizující politici narazí na své vlastní slabosti a ukáže se, že nejsou morálními majáky, nýbrž také jen chybujícími lidmi.

,,Potkal jsem ho.” ,,Mistrovali, tak dopadli.” Pirát Kolářík dál v řečech
Foto: Piráti
Popisek: Lukáš Kolářík

Deník N oznámil, že Lukáš Kolářík skončil ve všech funkcích u Pirátů.

„Podezření vznesená proti Lukáši Koláříkovi vnímáme – a to zejména v kontextu nových informací v médiích – jako neslučitelná s dalším působením v České pirátské straně,“ uvedli k tématu Piráti.

Kauza Lukáše Koláříka

Někdejší člen vlády Václava Klause Ivan Pilip upozornil, že případ Koláříka ukazuje, že moralizující politici narazí na své vlastní slabosti a ukáže se, že nejsou morálními majáky, nýbrž také jen chybujícími lidmi.

„Případ Kolářík ukazuje jedno: vstup do politiky s hesly o tom, jak jsme lepší a morálnější než ti před námi, skončí vždy podobně. U některých to bylo účelové heslo (ANO, VV), někteří to myslí vážně, ale nakonec se ukáže, že politici jsou jen lidé se svými chybami a slabostmi...,“ napsal Pilip na Twitteru.

O chvíli později doplnil, že to platilo i o Unii svobody, která se na konci 90. let minulého století odštěpila od ODS, pár let byla parlamentní stranou, ale postupně zmizela v propadlišti dějin.

Kauza Lukáše Koláříka

Kauza Lukáše Koláříka

V podobném duchu se vyjádřil i komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší.

„Pirátům se mistrování ostatních politických stran vrací jako bumerang (...) Možná pan (exnáměstek ministra vnitra Lukáš) Kolářík propadl tomu, co tak kritizovali u tradičních politiků, a myslel si, že bude taky nedotknutelný,“ podotkl Dolejší.

Kauza Lukáše Koláříka

 

Ke kauze Piráta Koláříka se vyjádřil i předseda Svobodných Libor Vondráček. Prý při setkání s ním zjistil, že má Kolářík ze všech Pirátů snad ty nejrozumnější názory.

„I já mám osobní zkušenost s nejslavnějším Pirátem dnešních dní. Nevím, jestli si to brát osobně, ale když jsme byli u Xavera na rozhovoru, Lukáš Kolařík nám trojku nenabízel… Mimochodem, ze všech pirátských poslanců, má snad nejrozumnější názory,“ napsal Vondráček.

Kauza Lukáše Koláříka

Někdejší ředitel české odnože neziskové organizace Transparency International David Ondráčka v souvislosti s Koláříkem popsal Česko jako „zemi smíchu“.

„Politický náměstek může být úplně kdokoli. Země smíchu a zapomnění,“ napsal doslova.

Kauza Lukáše Koláříka

Člen Pirátů Adam Piechowicz na sociální síti upozornil, že Kolářík informoval o své kauze Pirátskou stranu relativně pozdě.

„Piráti byli o incidentu informováni od Lukáše Kolaříka se značným zpožděním, a to ještě neúplně. Když se tak stalo, začala se situace okamžitě řešit, Kolářík následně během pár dnů na vnitru skončil. Věc se dále projednávala na vnitrostranické úrovni ohledně jeho dalšího stranického působení, kdy docházelo k ověřování informací, neboť u incidentu vyjma hlavních účastníků nikdo z Pirátů nebyl. Po doplnění dalších informaci byl Kolářík vyzván k ukončení svého působení. Následně pozastavil členství. Vyloučený (zatím) není, pozastavil si členství, případ se pořád řeší, aby se ukázalo, jak se věci mají. Pokud se dopustil násilí mimo sebeobranu, nic jeho čin neospravedlňuje,“ napsal Pirát.

Kauza Lukáše Koláříka

Kauza Lukáše Koláříka

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ivan Pilip by měl mlčet. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantigreen , 31.07.2023 16:08:14
Když nastoupil na ministerstvo, poručil si větší auto by mohl vozit rodinu a psa na chalupu do Malšic.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…