„Rychle prozřel!“ Fiala urazil zemědělce, pak spěchal točit na farmu. Pozdě! Výprask je tu

24.02.2024 21:25 | Monitoring

Velký posměch sklízí na sociálních sítích premiér Petr Fiala pro svůj obrat. Ještě v týdnu se nevybíravě opřel do protestujících zemědělců, a protože svým postojem rozezlil i některé z řad podporovatelů vlády, nyní se pokouší napravit situaci. Udobřit se je snaží tím, že vyrazil na farmu u Prahy.

„Rychle prozřel!“ Fiala urazil zemědělce, pak spěchal točit na farmu. Pozdě! Výprask je tu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

„Dnešní demonstrace nemá s bojem za lepší podmínky zemědělců mnoho společného. Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají např. svou podporou Kremlu a sledují jiné cíle než zájmy zemědělců. Asi i proto se od dnešního protestu distancovaly všechny hlavní organizace, které zemědělce zastupují – Agrární komora, Zemědělský svaz i Asociace soukromého zemědělství,“ napsal předseda vlády v den protestů zemědělců na síti X.

Ještě předtím tvrdil, že demonstrace je akce „protivládních proruských sil, která má s problémy zemědělců málo společného". Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) o organizátorech protestu v Praze hovořil jako o lidech z dezinformační scény.

Za své výroky sklidil Fiala i Výborný ostrou kritiku. Zda se, že si premiér uvědomil, že své urážky na adresu zemědělců přehnal a postavil proti sobě i ty, které nechtěl. Farmáře přišli podpořit totiž i někteří z řad podporovatelů současné vlády. Nyní premiér žehlí své přešlapy tím, že sdílí na platformě X videa z návštěvy farmy ve Velkých Přílepech u Prahy.

„Dnes jsem navštívil farmu Hole ve Velkých Přílepech u Prahy. S rodinou Poláčkových jsem mimo jiné hovořil o tom, že nesmíme odradit mladou nastupující generaci farmářů přehnanou byrokracií. Znovu jsem také zopakoval, že důvodům protestů českých zemědělců rozumím, nebereme je na lehkou váhu. Chceme zemědělcům zajistit dobré podmínky,“ uvedl ministerský předseda.

„Nejsou nám jedno důvody, kvůli kterým dnes zemědělci protestují. Byrokracie, přílišná přeregulovanost. To, co na ně nakládá evropská zemědělská politika. To jsou věci, které je určitě potřeba změnit a na jejich změně také pracujeme," řekl Fiala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala je jen sebestředný v politice neobratný hlupák s charismatem prázdné ledničky., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 25.02.2024 2:32:04
Tato vláda ví, že za krátké období musí do svých stranických pokladen a sobě jednotlivě získat co nejvíce prostředků, tak sjednává předražené státní zakázky (letadla, jaderné bloky , benzinky , plynové nádrže) za které, získají velmi tučné provize. Ale pro realizaci tohoto je nutné se udržet u moci, tak marketéři poradili, že nejlépe je udrží u moci strach občanů a to z rozpínavého Ruska. Nu tak se tohoto striktně drží a každý kdo projeví nějaký nesouhlas s vládní politikou je proruská pátá kolona. A tím je skupinou provládních poskoků ostrakizován. Protože Fiala je politické nemehlo bez politické intuice, tak to naordinované PR používá univerzálně i tam, kde to hraničí s naprostou debilitou. Výsledek toho vidíme. Dobře tento stav popisuje V. Tlustý ve článku nad tímto.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…