„Tak ať se ozvou. Musí tlačit na Putina.“ Fotbalová legenda Vízek radí ruským sportovcům

04.08.2023 10:15 | Monitoring

Fotbalová legenda Ladislav Vízek v rozhovoru pro XTV prozradil, jak se dívá na dění kolem ruských sportovců, kterým Fialova vláda zakázala účast na soutěžích v ČR a problémy mají i na soutěžích mezinárodních. „Je to nešťastné, ale prostě musí trpět, jsou z národa, která válčí,“ uvedl Vízek, který radí takovým sportovcům ozvat se a vytvořit nátlak na Putina.

„Tak ať se ozvou. Musí tlačit na Putina.“ Fotbalová legenda Vízek radí ruským sportovcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: S Láďou Vízkem v jeho Kozlovně

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6153 lidí
Vzhledem k válce na Ukrajině prozradil, jaký je jeho názor na účast ruských sportovců v mezinárodních soutěžích. Nedávno nebyla do Prahy vpuštěna ruská tenistka. Rezonuje také otázka účasti ruských a běloruských sportovců na blížících se olympijských hrách v Paříži. „Já mám na tohle naprosto jasný názor. Já prostě, když vidíte ty šoty v televizi, ty rakety v barácích a nestydí se je poslat i do nemocnic a co se tam vše děje, myslím, že to není normální. Prostě by svět měl držet pospolu,“ uvedl Vízek v rozhovoru pro XTV.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6153 lidí
Neúčast ruských sportovců v soutěžích schvaluje. „Proti Rusku jsou určité restrikce, já si myslím, že je to pořád málo. Vím, že ruští sportovci mají zákaz, že trpí, ale prostě jinak to nejde. Někteří sportovci se i dokáží vyhranit a někteří jsou ještě pro tento konflikt,“ podotkl matador českého fotbalu.

„Představte si, že stojíte v Luhansku, spadne tam raketa a zabije to třeba děti, to se stalo, je tam tolik tisíc mrtvých. Pro mě je to v tomto století nenormální, je to na hlavu padlé. Nevím, co se musí stát, aby tenhle krvavý konflikt skončil,“ pokrčil rameny.

Má za to však trpět ruská sportovkyně, která celý svůj život tvrdě dře a trénuje tenis? „Bohužel. Tak ať se ozvou... Sovětský svaz, to jsou sběrači medailí. Já myslím, že by to Putinovi a spol ublížilo, kdyby se ozvali hokejisti z NHL, fotbalisti, tenisti, tenistky, to by byl taková nátlak, že se prostě musí vyjádřit, ale nikdo se nevyjadřuje. Prostě musí trpět, že jsou z národa, který válčí. Je to nešťastné, ja nevím jestli i spravedlivé, ale prostě je to tak,“ doplnil.

„Uvidíte, jak se budou handrkovat na olympiádě. Protože půl světa chce, aby nejeli. Bach, předseda olympijského výboru, který je spolčený s Ruskem, tam to asi bude těžké. Já si ale myslím, že to řešení je bez ruských sportovců, už kolik akci je bez nich a dá se. Až přestanou válčit, tak je znova přijmout,“ zopakoval.

„Vím, že to tahle holčina, která přijede do Prahy, správně jste řekl, ale přijela s raketami, to je taková sranda,“ smál se Vízek na moderátora. „Tak si myslím, že na to mají ti organizátoři právo. Myslím, že náš Český olympijský výbor je proti startu ruských sportovců a musím říct, že já taky,“ zakončil Ladislav Vízek.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A kolikrát ses ozval ty za komoušů ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePepimo , 04.08.2023 10:46:03

|  10 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …