„Tupci!“ Nejdříve Mitrofanov, teď i Honzejk „onálepkoval“ část národa. Neprošlo to jen tak

14.01.2024 11:15 | Monitoring

Komentátor Petr Honzejk nazval některé své spoluobčany de facto tupci. Alespoň tak by se dal vyložit jeho výrok na sociální síti, který mimo jiné zaujal i europoslance Jana Zahradila (ODS).

„Tupci!“ Nejdříve Mitrofanov, teď i Honzejk „onálepkoval“ část národa. Neprošlo to jen tak
Foto: repro Youtube
Popisek: novinář Petr Honzejk

„ANO najelo po okamurovsku na referenda. Takže řekněme jasně, že představa, že by se mělo o všem, včetně komplikovaných geopolitických otázek, permanentně hlasovat, přičemž hlas tupce by měl stejnou váhu jako hlas specialisty v oboru, je prostě příšerná,“ poznamenal komentátor Petr Honzejk.

Právě tato slova vyvolala nespokojenost u europoslance Jana Zahradila (ODS), který se k tomu vyjádřil na sociální síti X. 

„Ukázka elitářského populismu. Komentátor Petr Honzejk má za ‚příšerné’, že by o některých tématech měli rozhodovat (tedy hlasovat) i ‚tupci‘ místo ‚specialistů v oboru‘. Kdo je ‚tupec‘, asi určí anketa čtenářů Hospodářských novin. Nebo raději jen novinářů, i čtenáři jsou riziko,“ napsal Zahradil.

„Teď přijde oblíbené kontra pana Honzejka à la ‚naučte se napřed rozumět psanému textu‘,“ dodal.

Na Zahradilova slova zareagoval advokát Radek Pokorný. „Tak schválně, pojďme si zahlasovat, zda nemají europoslanci vysoký plat a jestli si občané myslí, že mají, tak ať půlku vrátí. Svěříte se do rukou referenda (mimochodem, obdivovatel VK horuje za referenda, svět se v p… obrací)?“ zeptal se.

„Jj. Pak bychom si mohli i odhlasovat, jestli by neměl být nějaký strop na hodinové sazby v soukromých právních kancelářích, že?“ odvětil Zahradil.
 
Honzejkův tweet pak komentoval i právník Tomáš Nielsen. „Přesně. Jen napište, kdo má být ve sněmovně, ušetříme za volby. Přeci nenecháme složité věci rozhodovat plebsu. Je fajn, že se z novinářů z dob demokratických stali soudci. Teď vážně – to jste opravdu tak namyšlený pablb, že to myslíte vážně, nebo chcete rozjet nějakou diskusi?“ uvedl.

„Ten člověk vůbec nechápe podstatu demokracie. Pokud by platil jeho výrok, měl by být coby naprostý tupec od jakéhokoli rozhodování odstaven především on. Ale my jsme demokrati, tak mu to právo neupřeme,“ zareagovala pak v diskusi u Jana Zahradila na Honzejkův výrok novinářka Angelika Bazalová.

Před nedávnem se nelibě k voličům ANO a SPD vyjádřil pro změnu komentátor Práva Alexandr Mitrofanov. Nazval voliče ANO a SPD jako vrozeně malé, mentálně plaché a duševně zakrslé.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Také si myslím , že tupci nemají rozhodovat o věcech státu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 14.01.2024 12:14:01
Proto vyzývám vládu k odstoupení.

|  23 |  1

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…