„Vláda dluhů a mrtvých!“ Ekonom v Partii pálil do Schillerové. Když došlo na rozpočet, konflikt propukl naplno

25.10.2020 12:30 | Zprávy

V nedělní Partii televize Prima se střetli ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová, předseda Pirátů Ivan Bartoš a ekonom Mojmír Hampl. Ten Babišovu vládu popsal jako vládu dluhů a mrtvých. Nešetřil ani prezidenta Miloše Zemana a končícího ministra zdravotnictví za hnutí ANO, když konstatoval, že se nám v Česku rozšířila epidemie papalášství. Prymulu kritizovali Bartoš i Schillerová.

„Vláda dluhů a mrtvých!“ Ekonom v Partii pálil do Schillerové. Když došlo na rozpočet, konflikt propukl naplno
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Schillerová hned v úvodu řekla pár slov k přešlapu ministra zdravotnictví za hnutí ANO Romana Prymuly, který v týdnu v noci vyrazil do restaurace na Vyšehradě, i když tato restaurace měla být zavřená. Před restaurací byl viděn se šéfem poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem. Oba byli navíc bez roušky.

„My jsme museli sáhnout k tvrdým opatřením, jako to bylo na jaře. Bylo velmi těžké tvrdě omezit lidi na svobodě, bylo těžké pro to zvednout ruku. Ale my teď musíme jít hlavně příkladem. ... Teď v tuto chvíli je důležité, abychom měli co nejdříve nového ministra zdravotnictví... pan Prymula je odborníkem na slovo vzatým, on byl tou hlavní tváří na jaře, ale toto je nepřijatelné,“ řekla jasně.

Bartoš se přidal. „Když se na to podíváte, tak ono už těch nových opatření moc vymyslet nejde. Teď je to hlavně o tom, že lidé by měli opatření dodržovat, ale to vyžaduje důvěru občanů,“ pravil Bartoš.

Nad tím, že se pánové sešli ve vyšehradské restauraci, pozvedl obočí.

„Řekněte mi, prosím vás, jestli je normální, aby se pan ministr zdravotnictví setkával s panem Faltýnkem v noci a v restauraci. Já bych očekával, že když se ministr s někým setkává, tak je to většinou protokolární věc, ten člověk přijde do Sněmovny. Já bych očekával, že ministr má nějaký itinerář. Ale přece ministr musí říct, proč se s někým setkal na Vyšehradě.“

Schillerová dala Bartošovi za pravdu.

„Já si myslím, že to není normální, není to součástí politické kultury, nemělo by to tak být. ... Pro mě bylo nepřijatelné, že pan ministr vysvětlil tu schůzku po osmi hodinách. Neumím si představit, že bych osm hodin toto nevysvětlila, pro mě je to nepřijatelné,“ pálila do Prymuly Schillerová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…