„Vrať se do mrazáku, idi*te!“ Flegr k nákaze olympijského letadla. A schytal reakci

04.08.2021 17:55

Parazitolog Flegr si pochvaloval reklamu na vakcíny v podání českého olympijského týmu. A přišla tvrdá odveta. Ten, kdo ho podpořil, byl označen za komsomolce. Vědec sám by si prý měl zalézt do mrazáku. „Idiote!“ Ostatní jsou zase hrozně překvapení, že i očkovaní se mohou nakazit.

„Vrať se do mrazáku, idi*te!“ Flegr k nákaze olympijského letadla. A schytal reakci
Foto: archiv J.Flegr
Popisek: profesor Jaroslav Flegr

Anketa

Je dobře, že se na kulturu a sport dostane jen omezené množství neočkovaných a dále již jen očkovaní?

hlasovalo: 8381 lidí
Mediální hvězdička covidové epidemie, parazitolog Jaroslav Flegr, se na Twitteru vrátil k českému olympijskému speciálu, kde se nemocí měli údajně nakazit někteří čeští sportovci od neočkovaného lékaře. Celou záležitost si Flegr pochvaluje jako dobrou propagaci očkování. „Pět z šesti nakažených olympioniků prý bylo neočkovaných. Už dříve olympo-bafuňáři prozradili, že ve výpravě je 20 % neočkovaných. Takže mi vychází, že se z 42 pasažérů od Voráčka nakazili skoro všichni zde přítomní neočkovaní a jen jeden očkovaný. Jako reklama na vakcinaci dobré!“ napsal spokojeně.

Jistý Pavel Lyko zřejmě cítil nutkavou potřebu se k situaci olympijských sportovců erudovaně vyjádřit. Ten neočkovaného lékaře, který letěl s výpravou, neváhal nazvat debilem. „Neočkovaných nakaženych mi líto není, pokud se očkovat mohli a neudělali to. Ale ten jeden kluk, očkovaný, co to od toho debila chytil, to je fakt tragédie, osobní, sportovní...,“ napsal.

Lyko si ale za svůj příspěvek oblíbenost příliš nezískal. V odpovědi na jeho duchaplný výplod se mu dostalo dokonce označení komsomolec. „Jsi správný komsomolec dnešní doby, pryč s kulaky, v tomto případě, pryč s neočkovanými. Co to s váma, lidi, je? To už jste se všichni posrali?“ napsal mu třeba uživatel Aleš.

Další uživatel pod přezdívkou CZ Freelancer naopak na Flegra nesmlouvavě vypálil následující: „Vrať se do mrazáku, idiote, a douč se rozdíl mezi plazmatickýma buňkama a B-lymfocyty.“

Další se zase pozastavil nad jinou věcí, zajímavá mu totiž přišla informace, že i naočkovaný člověk se může covidem nakazit. „Počkat! Jak to, že se vůbec nakazil očkovaný? To je jako v pohodě? No tvl!“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…