„Vyhoďte je! Co tu dělají? Proč to trpíme?“ Hořel Berlín a Němci se naštvali

19.10.2023 14:54 | Monitoring

Berlínská čtvrť Neukölln? Absolutní chaos, barikády v plamenech, anarchie. Odpovědí musí být odchod demonstrantů z Německa. Těmito slovy popsala na sociální síti X dění na zakázané propalestinské demonstraci jedna z německých novinářek. A nebyla sama…

„Vyhoďte je! Co tu dělají? Proč to trpíme?“ Hořel Berlín a Němci se naštvali
Foto: Twitter
Popisek: Divoké demonstrace v Berlíně

Server berlínského deníku Der Tagespiegel upozornil, že v nočních hodinách proběhla v Berlíně, konkrétně ve čtvrti Neukölln, propalestinská demonstrace. Nepovolená demonstrace. Protestující dav při ní zapaloval auta a hrozil, že celou čtvrť promění v novou Gazu. Vzduchem létaly lahve i kameny. Na 65 policistů bylo zraněno.

„Mluvčí berlínské policie ve čtvrtek ráno promluvila pro Tagesspiegel o 174 zatčeních, 65 zahájených trestních vyšetřováních a 65 zraněných policistech, přičemž pouze jeden policista musel službu předčasně opustit,“ napsal německý list.

Kancléř Olaf Scholz ve čtvrtek slíbil tvrdost v boji proti antisemitismu s ohledem na násilné nepokoje v Berlíně, ale i na dalších místech Německa. „Antisemitismus nemá v Německu místo a my uděláme vše, co je v našich silách, abychom se mu postavili. Uděláme to jako občané, jako ti, kdo nesou politickou odpovědnost,“ uvedl kancléř.

Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová nepokoje již dříve důrazně odsoudila. „Ano, máme vysokou úroveň svobody shromažďování, a to je také v pořádku, pokud se v ulicích demonstruje. Co ale není v pořádku, je použití násilí, a zvláště ne proti policejním složkám,“ konstatovala politička sociální demokracie.

Novinářka Alexandra Müller na sociální síti X uveřejnila video z demonstrace a doplnila ho o prohlášení, že ve čtvrti Neukölln panoval ve středu v noci chaos.

„V Neukölln je absolutní chaos! Barikády v plamenech, ohňostroje anarchie, útoky na policii. Zatčení a reemigrace musí být jasnou odpovědí na tyto chaotické lidi. Řeknu to jasně: V Německu není místo pro antisemitismus!“ napsala Alexandra Müller.

 

 

Penzionovaný plukovník a politik Alternativy pro Německo Georg Pazderski  uveřejnil na sociální síti X další video, na kterém jsou zachycena hořící auta, výbuch ohňostroje a všemu dominuje ostré troubení klaksonu.

„Zdá se, že situace v Berlíně se vymyká kontrole. Dvojí občané, imigranti, tolerovaní lidé, nelegální migranti, příznivci a sympatizanti Hamásu, levicoví extremisté zapálili Berlin-Neukölln. Kde je slibovaný tvrdý zásah?“ zeptal se.

 

 

Obdobné video zachycující sílu nepokojů uveřejnil i Manuel Schwalm. „Hmmm. V Neuköllnu není ani hodinu tma. Dnes to bude dlouhý den,“ napsal k videu.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale, ale, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekamilenka , 19.10.2023 15:53:56
vždyť to zvládnou, jak říkala Angela. Milá holka, Mutti, fotila se s nimi, tak to určitě zvládnou. A dobře jim tak.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …