„Zabíjení Židů, znásilňování Židovek, pečení jejich dětí.“ Má Biden správné informace, ptá se muslim

10.12.2023 14:45 | Komentář

Na rozdíl od Spojených států a mnoha Evropanů si vůdci Palestinců včetně prezidenta Palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse plně uvědomují, že jejich lidé podporují všechny skupiny, jejichž cílem je vraždit Izraelce a zničit Izrael. To je jeden z důvodů, proč odmítají odsoudit masakr spáchaný Hamásem letos 7. října. Bassam Tawil, arabský muslim žijící na Blízkém východě, ve svém článku pro Gatestone Institute tvrdí, že Bidenova administrativa a většina evropských vlád žijí v bludu, když mluví o potřebě prosazovat koncept „dvoustátního řešení“.

„Zabíjení Židů, znásilňování Židovek, pečení jejich dětí.“ Má Biden správné informace, ptá se muslim
Foto: Repro Twitter
Popisek: Gaza po náletu izraelského letectva

Gatestone Institute v New Yorku je think-tank, který informuje veřejnost především o tom, čemu se mainstream vyhýbá. Autorem následujícího textu, který vyšel 20. listopadu 2023 v anglickém originále, je Bassam Tawil, arabský muslim žijící na Blízkém východě. Pro českou verzi Gatestone Institute ho přeložili Libor Popovský a Helena Kolínská a ParlamentníListy.cz ho zveřejňují v úplném znění.

Jedním z důvodů, proč palestinští představitelé odmítají odsoudit masakr spáchaný Hamásem 7. října 2023, je to, že vědí, že mnoho Palestinců zvěrstva spáchaná tímto palestinským teroristickým hnutím schvaluje. Na rozdíl od Bidenovy administrativy a mnoha Evropanů si vůdci Palestinců včetně prezidenta Palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse plně uvědomují, že jejich lidé podporují všechny skupiny, jejichž cílem je vraždit Izraelce a zničit Izrael. Palestinští vůdci si také uvědomují, že většina Palestinců je proti scestnému a fantasknímu „dvoustátnímu“ řešení“ prosazovanému Západem.

Vražedné řádění Hamásu podporují tři čtvrtiny Palestinců

Představte si, že by v regionu tak nestabilním, jako je Blízký východ, ovládla Palestinský stát skupina tvořená Islámským státem, al-Káidou nebo Íránskou islámskou republikou, stejným způsobem, jakým Hamás v roce 2007 násilím převzal moc v Pásmu Gazy od Palestinské samosprávy. Tyto teroristické entity by se tak staly bezprostředními sousedy Izraele. Írán je přitom jen krok od získání jaderných zbraní, s nimiž by mohl ohrozit Blízký východ, Evropu i Spojené státy. Ať už je vaše země jakákoliv, tak by něco takového nedovolila – nesměla by.

Průzkum veřejného mínění zveřejněný 14. listopadu 2023 ukázal, že vražedné řádění Hamásu zahrnující i znásilňování a uřezávání hlav podporuje 75 % Palestinců. Nesouhlasilo s ním pouze 13 % dotázaných. Průzkumu, který provedla společnost Arab World for Research and Development (AWRAD) sídlící v Palestině, se zúčastnilo 668 respondentů ze Západního břehu Jordánu a Pásma Gazy. 59,3 % dotázaných Palestinců vyjádřilo útoku Hamásu ze 7. října „naprostou podporu“, 15,7 % jich uvedlo, že masakr „spíše“ podporují a proti masakru se vyjádřilo méně než 13 % Palestinců.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo, důstojníci ze Saddámovy gardy přece vyhazovali novorozence z inkubátorů, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserusošvábek , 10.12.2023 17:14:40
a napichovali je na bajonety. Kaddáfího důstojníci přece znásilňovali ženy, které imigrační ani nepustili do USA, dcera velvyslance v USA byla znásilněna Iráčany, byť se do Iráku ani nepodívala... V Buči byly oběti bez krve, v Kramatorsku bouchaly rakety pod nerozbitnými okny a lucernami, v Mariopolu zůstává 1 200 zasypaných obětí a pes po nich dodnes neštěkl... V Hroze raketa usmrtila víc lidí, než kolik tam kdy bydlelo... Jo, propaganda má občas sílu jako manželka od vepře!!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…