„Zahoď ten nůž!“ Prásk, prásk, prásk... Černoch střelen, v USA opět hoří. Policista promluvil

25.08.2020 11:47

Americká policie se dopustila dalšího přešlapu, když v neděli v pět hodin odpoledne tamějšího času postřelila do zad černocha. Stalo se tak ve městě Kenosha v americkém státě Wisconsin. Reakce nenechaly na sebe čekat a město zažilo noc plnou násilných demonstrací, které stále pokračují. Hořely auta i obchody. Samotná policie poslala místním podnikatelům výstražnou SMS, aby kvůli zvýšenému množství loupeží a většímu hlášení o střelbě zavřeli své obchody. „Zahoďte ten nůž,“ křičela údajně policie na muže, než na něj nejméně sedmkrát vystřelila. „Musíme odstranit systematický rasismus,“ naléhal kandidát na amerického prezidenta Joe Biden.

 „Zahoď ten nůž!“ Prásk, prásk, prásk... Černoch střelen, v USA opět hoří. Policista promluvil
Foto: Repro YouTube
Popisek: Policie ve městě Kenosha postřelila černocha Jacoba Blakea

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví? (Ptáme se od 25. 8. 2020)

67%
33%
hlasovalo: 13496 lidí

Americká policie si způsobila další nepříjemný problém. Policie opět postřelila Afroameričana, Jacoba Blakea. Událost se přihodila v 17 hodin tamějšího času v americkém státe Wisconsin ve městě Kenosha. Ve městě propukly velké nepokoje. Policie na místo činu přispěchala, když obdržela hlášení o domácí hádce. Na videu je vidět, jak skupina policistů postává okolo SUV, kolem něhož jde i Jacob Blake, který nereaguje na pokyny policie, kteří se ho snažili zadržet. Poté otevřel dveře na místě řidiče a naklonil se do automobilu, v tu chvíli ho policie chytila za tílko a spustila střelbu, při které bylo dle videa vypáleno nejméně 7 ran. Muž byl postřelen do zad.

Muž, který incident zachytil na videu, vypověděl, že viděl Blakea v šarvátce se třemi policisty a před palbou je slyšel volat: „Zahoďte ten nůž“. Blakeovi je dvacet devět let. Je ve vážném stavu v nemocnici a prozatím byli postaveni tři policisté mimo službu.

Video zachycující událost ve městě Kenosha.

K události se vyjádřil kandidát na prezidenta Joe Biden, ten napsal, že tyto záběry propichují duši našeho národa. „Musíme odstranit systematický rasismus. Je to naléhavý úkol, který máme před sebou. Musíme bojovat, abychom respektovali ideály stanovené v původním americkém slibu, kterých musíme ještě dosáhnout: aby byli všichni muži a ženy stvořeni rovnocenně, ale co je důležitější, aby to tak bylo, musí se s nimi zacházet stejně,“ dodal Biden.

Incident vyvolal celou řadu nepokojů. V Kenoshe zapálili na několika místech ohně, rozbíjeli obchody či ničili zaparkovaná auta. Dle serveru Market Watch musel být dav protestujících rozháněn slzným plynem. Republikáni a policejní odbory odsoudili unáhlené soudy demokratů a odsoudili také násilné nepokoje. Opakovali též téma zákona a pořádku, což používá i Donald Trump během prezidentské kampaně.

Celý článek ZDE:

„Jako vždy, video, které v současné době obíhá internetem, nezachycuje celou složitost vysoce dynamického incidentu,“ uvedl ve svém prohlášení prezident policejních odborů Kenosha Pete Deates.

Během noci zahalily město násilnosti. Uživatelka twitteru Cassidy Williams sdílela video, ve kterém je vidět velký požár v obchodě. Na místo zavolala hasiče.

 

 

Samotná policie města poslala lidem SMS o tom, že v městě dochází k nepokojům, a proto doporučují místním podnikatelům zavřít své obchody kvůli zvýšenému množství loupeží a zvýšenému množství hlášení o střelbě.

 

 

Lauren Linder zase popsala, že demonstrující rozbíjí okna policejních aut. To doložila videem.

 

 

Na jejím twitteru lze nalézt více podobných videí z Kenoshi. V jejím dalším videu je vidět požár auta.

 

 

V dalším jejím příspěvku hoří celý obchod.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …