„Zničení ČT kvůli pár hlupákům.“ Nečekané slovo ke škrtům

05.06.2022 19:45 | Komentář

„Rozumím těm, kteří chtějí nechat Českou televizi vyhladovět kvůli sporům, které mají s ředitelem Dvořákem ohledně arogantního aktivismu hlupáků v redakci zpravodajství a publicistiky… Politický aktivismus důvěru ničí… ale upozorňuji, že viníky tohoto stavu spočítáme na prstech jedné ruky,“ komentuje škrty v ČT mediální analytik Štěpán Kotrba pro MF DNES. Spočítal, že televizní poplatky dnes již měly být téměř dvojnásobné a nemělo by se „nechat národní kulturní instituci vyhladovět kvůli aktivismu pár hlupáků ze zpravodajství a publicistiky“.

„Zničení ČT kvůli pár hlupákům.“ Nečekané slovo ke škrtům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České televize

Kotrba míní, že Sněmovna upozornění managementu České televize „už dlouho ignoruje“, a tak jejímu generálnímu řediteli Petru Dvořákovi došla trpělivost a „vyhlásil program krvavých škrtů“.

Právě tak Kotrba komentuje oznámení generálního ředitele ČT o tom, že česká veřejnoprávní televize nemá dostatek peněz na financování všech svých aktivit a dojde tedy na škrty.

Dvořák oznámil, že se diváci mají rozloučit s kanálem ČT3, a to i přesto, že byl velmi oblíbený. A omezování tvorby prolne téměř do všech oblastí působení ČT kromě zpravodajství.

Nebude se škrtat ani mezi zahraničními zpravodaji, ani v regionálních studiích, ani v investigativní žurnalistice, tedy v 168 hodinách nebo v Reportérech ČT. Ředitel to zdůvodnil tím, že ČT si hodlá udržet pověst nejdůvěryhodnější televize. Diváci dle jeho slov nemají čekat seriálovou tvorbu v papírových kulisách.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…