„Zrůdnost. Ovlivnění voleb.“ Falešné VIDEO má poškodit Pavla. Kmenta zuří

22.01.2023 10:35 | Ze sítí

„Předvolební kampaň v zájmu Babiše nezná dno,“ píše novinář Jaroslav Kmenta. Na svém twitteru se rozčílil nad tím, jak jsou výroky prezidentského kandidáta Petra Pavla překrucovány s cílem z něj udělat válečného štváče a manipulovat tak před finálním kolem prezidentských voleb veřejným míněním.

„Zrůdnost. Ovlivnění voleb.“ Falešné VIDEO má poškodit Pavla. Kmenta zuří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Prezidentský kandidát Petr Pavel na svém twitterovém účtu upozornil na „falešné video“, které nyní koluje po internetu. Jde o rozhovor v Ostravě, kde Pavel odpovídá na otázky novinářky týkající se rusko-ukrajinského konfliktu. Jeho odpovědi jsou však sestříhány tak, aby to vypadalo, že Petr Pavel hovoří o nutnosti „vstoupit do války s Ruskem“.

„Jediná možnost, jak dovést situaci do zdárného konce, je pomoc Ukrajině. A my to můžeme udělat z naší strany tím, že vstoupíme do války s Ruskem,“ zní Pavlovo falešně pozměněné vyjádření.

Ve skutečnosti jeho reakce na otázku, zda by bylo vhodné již zapojení českých vojáků přímo ve válce na Ukrajině, vypadala následovně: „Ono to nejde tak udělat, protože kdybychom to tak udělali, tak vstoupíme do války s Ruskem a to by bylo mnohem horší. Takže jediná možnost, jak dovést situaci do zdárného konce, je pomoci Ukrajině tu válku vyhrát. A my to můžeme udělat z naší strany právě tím, že jí dodáme kvalitnější zbraně, budeme pokračovat v sankcích proti Rusku, protože přímo do toho vstoupit opravdu nemůžeme,“ vyjádřil se Petr Pavel.

Upravené vyjádření Petra Pavla prezentoval telegramový účet neČT24 s popiskem „Válečný štváč Petr Pavel se vybarvil?“

Novinář Kmenta šíření podobných dezinformací tvrdě odsoudil: „Tohle je fakt zrůdná a odporná manipulace. Předvolební kampaň v zájmu Babiše nezná dno. Nevím, kdo to vytváří, nevím, jestli je to “jen” z ruských trollích farem, nebo akt jednotlivce či spřízněnec týmu AB. Každopádně je to fake news, která má za cíl ovlivnit prezidentské volby,“ zní jeho tweet.

Na kontroverzní video upozornil i přímo Petr Pavel a autorům „falešného videa“ vzkázal, že „lež a manipulace v těchto volbách nezvítězí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mě je úplně jedno , že Kmenta zuří ať třeba pukne !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePettt , 22.01.2023 14:54:29
Tatíčka Pávka volit nebudu !

|  5 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…