94,90 Kč. Tesco a Albert překonaly Švýcarsko, Češi nejásají

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
05.12.2023 9:31 | Monitoring

Kdo se letos rozhodl pořizovat sladkosti do mikulášské nadílky na poslední chvíli, toho dost možná čeká při pohledu na ceny některých sladkostí v supermarketech hrozivé překvapení. Nezvykle vysoké ceny si zákazníci všímají u čokolády Studentská pečeť od Orionu, která se aktuálně prodává za sumu vyšší, než kolik stojí čokolády přímo ve Švýcarsku. Řetězce Tesco a Albert tedy překonaly Švýcarsko, Češi však nejásají. Zatímco švýcarská čokoláda Cailler vyjde v alpské zemi v přepočtu na necelých 110 Kč za 200 gramů, pouhých 170 gramů Studentské pečeti se aktuálně v českých obchodech prodává za 94,90 Kč. Českou čokoládu, kterou mnozí zákazníci překřtili na „Buržoazní pečeť“, pak skoro za polovic seženete v Polsku.

94,90 Kč. Tesco a Albert překonaly Švýcarsko, Češi nejásají
Foto: Repro X @BarekSvata
Popisek: Studentská pečeť v Tescu

Zatímco vloni by se kvůli energetické krizi mezi „šťastlivce“ dali spíše počítat ti, kteří v rámci mikulášské nadílky obdrželi od čerta uhlí, letos se opět situace vrací k normálu a většina dětí bude v předvečer svátku svatého Mikuláše spíše očekávat balíček drobných sladkostí. Právě ty se však aktuálně leckdy až nebývale prodraží a kdo se rozhodl svým ratolestem nakoupit nějaké pochutiny až na poslední chvíli či jen dostal chuť na něco sladkého pro sebe, může tohoto kroku v těchto dnech u pokladny nemálo litovat.

Mezi stálici mikulášských nadílek v Česku se dá určitě zařadit Studentská pečeť od Orionu. Na tuto mléčnou čokoládu s arašídy, želé a rozinkami láká zákazníky například supermarket Tesco, a to s popiskem tvrdícím, že „lahodná mléčná čokoláda v sobě skrývá překvapení“ a doporučuje, abyste se o tuto cukrovinku podělili „se všemi, kterým chcete vyvolat úsměv na tváři“.

Nutno podotknout, že pokud tak učiníte, měli byste si předem raději dvakrát rozmyslet, s kým se podělit a s kým už nikoliv – „úsměv na tváři“ totiž nesmíte chtít vyvolávat u příliš mnoha lidí, jelikož se jedná jen o 170gramové balení, které příliš úsměvů nevykouzlí již právě touto svou velikostí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Studentská pečeť se hlavně hodně zhoršila, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 05.12.2023 11:34:12
Už léta nemá cenu tuto nechutnost kupovat.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…