A kdo tu zažil nenávist? Překlad do ukrajinštiny, pak les rukou. Trochu jiná Rakušanova debata

23.02.2024 23:24 | Monitoring

Po několika debatách na různých místech v republice se ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) rozhodl svou Debatu bez cenzury uspořádat také v metropoli, kde ji tentokrát věnoval zejména uprchlíkům z Ukrajiny. „Jsme jedna z nejúspěšnějších zemí EU,“ ocenil ministr, nakolik se ukrajinští uprchlíci zapojili do českého pracovního trhu, a informoval, kolik Ukrajinců v produktivním věku dle jeho informací u nás pracuje. Došlo i na dezinformace.

A kdo tu zažil nenávist? Překlad do ukrajinštiny, pak les rukou. Trochu jiná Rakušanova debata
Foto: ČT24
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan při debatě Bez cenzury v Karviné

Rakušan se ptal, zdali se přítomní setkali s projevy nenávisti, načež se sice dočkal zdvižených rukou v publiku, zároveň však během své speciální ukrajinské Debaty bez cenzury v Klášterní sýpce Břevnovského kláštera podobnou reakci vzbudil dotaz týkající se pomoci od Čechů. Právě projevy nenávisti jsou dle ministra v menšině. „Věřím, že výkřiky, radikální hlasy, nadávání jsou menšinovým názorem české společnosti,“ uvedl s tím, že slibuje, že „budeme pomáhat dál“.

Ocenil zároveň i přístup ukrajinských uprchlíků. „120 tisíc Ukrajinců na území České republiky pracuje. Zaměstnaných Ukrajinců výrazně přibývá a příchod pracujících Ukrajinců se České republice vyplácí. Přesto bych vám přál, abyste se mohli vrátit domů,“ informoval Rakušan s tím, že pracovat má sedm z deseti Ukrajinců v produktivním věku. „Stát na humanitárních dávkách vyplatil asi 47 miliard korun, v této chvíli se 35 miliard vrátilo vaší aktivitou,“ pronesl směrem k příchozím k Ukrajiny, kteří si v Česku nalezli práci.

„Někteří se třeba starají o své malé děti, druhá polovina se snaží zorientovat a práci si najít. Sedm z deseti lidí v aktivním věku, kteří přišli, už teď pracuje. Jsme jedna z nejúspěšnějších zemí EU,“ dodal ministr.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je ubožák., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 23.02.2024 23:48:13
Ani počítat neumí. Podle něj 120 tis ukrajinců přineslo do rozpočtu 35 mld korun .Takže každý min 291 tis. korun. To si fakt myslí že jsme ......???

|  18 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…