Aktivističtí novináři upírají toužebné zraky na Pavla Zemana, zda postaví Babiše před soud. Pokračování zla, varuje Ondřej Neff

14.09.2019 10:54

K pátečnímu rozhodnutí státního zástupce zastavit trestní stíhání Andreje Babiše a jeho rodiny se vyjádřil i šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff.

Aktivističtí novináři upírají toužebné zraky na Pavla Zemana, zda postaví Babiše před soud. Pokračování zla, varuje Ondřej Neff
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

„Když jsem vstupoval do skutečné žurnalistiky na začátku devadesátých let, měl jsem ideální představu objektivní anglosaské žurnalistiky, kde se rozlišuje komentář od zpravodajství a kde je nezaujatost hlavní ctnost, protože novinář o politice píše, novinář ji nedělá. Jenže zavedla se angažovaná žurnalistika, a právě americká žurnalistika už je s malými výjimkami převážně angažovaná – do té míry, že 300 deníků je schopno otisknout týž hanopis proti Trumpovi. Paralela antitrumpovské štvanice s protibabišovskou agendou je zarážející,“ poznamenal Neff. Podle něj naše média z velké míry rozpoutala štvanici a z velké míry přispěla k přepsání politické mapy. 

„Ke slovu se dostali komunisté poražení ve volbách a oporou vlády se stali Okamurovi nacionalisté, kteří svým programem stojí proti základním principům zastupitelské demokracie. Aktivističtí novináři teď upínají toužebné zraky na Pavla Zemana v naději, že přece jen toho Babiše před soud postaví. I to je pokračování toho zla – dělají politiku, nikoli žurnalistiku,“ dodal. 

Následně se vyjádřil i k politice a k tomu, zda dojde k její proměně, když padla bariéra jménem „trestně stíhaný Babiš“. „Mohla by vzniknout koaliční spojenectví na jiném půdorysu a mohl by se podle něho změnit i doposud podřízený Babišův vztah k prezidentovi. Je dobře, že to někdo řekl,“ poukázal na slova komentátora Ondřeje Konráda. 

„Všimněte si, jak mazaně se od antibabišismu distancují Piráti. To jim nebrání v tom, aby udávali Babiše v Bruselu, ovšem udavačství patří k jejich podstatě. Z opozičních stran kromě KSČM a SPD si zachovali vůči Babišovi nejvíc prostoru a pokud dojde na prognózu Ondřeje Konráda, Piráti budou nejspíš první, kdo přehodí kormidlo. ODS to asi nebude, protože profesoru Fialovi by se nelíbilo vstávat v šest hodin ráno a po půlnoci odpovídat na Babišovy esemesky, kdyby byl ministrem,“ uzavřel Neff s tím, že je nadále třeba zachovat chladnou hlavu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…