Americký Institut Cato se už těší na Václava Klause

01.03.2013 15:52

Prezident Václav Klaus se 7. března, kdy končí ve funkci hlavy státu, stane významným spolupracovníkem amerického Institutu Cato. Společnost sídlící ve Washingtonu to upřesnila na svých internetových stránkách. Hrad v lednu oznámil, že Klaus se stane spolupracovníkem institutu od března. Informuje ČTK.

Americký Institut Cato se už těší na Václava Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Klaus bude v institutu 11. března vést akci nazvanou Evropská krize pokračuje: žádné řešení v dohledu, sdělil také web institutu.

Těšíme se na úzkou spolupráci s tímto mistrem svobody

Institut Cato se zabývá otázkami svobodného trhu, svobody a hospodářské politiky. Myšlenkový trust byl založen Murrayem Rothbardem, Edem Cranem a Charlesem Kochem pod názvem Nadace Charlese Kocha v roce 1974. O dva roky později se přejmenovala na ´Cato Institute´. Finance získává od svých zakladatelů a dalších nadací a institucí. V roce 2011 institut působil s rozpočtem 23,6 milionu dolarů (asi 453 milionů korun).

Václav Klaus podle šéfa institutu Johna Allisona dokázal, že neochvějná víra ve volný trh spolu se silnými vůdcovskými rysy může vymanit některou ze zemí z okovů komunismu. "Těšíme se na úzkou spolupráci s tímto mistrem svobody," řekl Allison na webu institutu. Český prezident podle webu písemně ujistil institut, že spoluprací s ním je "skutečně poctěn".

Klaus i v minulosti jezdil na konference, které pořádal Institut Cato

Klaus se v minulosti několikrát zúčastnil konferencí pořádaných tímto konzervativním myšlenkovým trustem, poprvé v roce 1992 ještě jako ministr financí. Poté například v roce 2009 ve Washingtonu promluvil na konferenci institutu věnované 20. výročí pádu komunismu ve střední a východní Evropě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…