Babiš: Jsme vyloučeni z debaty o reorganizaci policie

20.07.2016 16:07

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) se cítí vyloučen z debaty o reorganizaci policie, kterou vede ministerstvo vnitra a vedení policie se státními zástupci. Novinářům dnes řekl, že i nadále žádá odklad sporných změn v policii. Vláda dnes má informaci o postupu zřízení Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) projednat. Na jednání je přítomen i šéf žalobců Pavel Zeman, při příchodu ale na dotazy novinářů nechtěl odpovídat.

Babiš: Jsme vyloučeni z debaty o reorganizaci policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš dnes na dotaz novinářů řekl, že aktuální informaci o postupu zřízení národní centrály nemá. „Asistujeme při debatě ministra vnitra a policejního prezidenta se státními zástupci bez toho, abychom věděli konkrétně, o čem diskutují. Byli jsme vyloučeni z debaty,“ uvedl šéf ANO. Zopakoval své dřívější výhrady k policejní reformě. „Trváme na tom, aby byla odložena, ale ČSSD na to neslyší,“ dodal.

Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna dnes ráno uvedl, že z celkem 45 připomínek, které měli státní zástupci ke kritizované policejní reformě, zbývá vypořádat čtyři technické.

Nový policejní útvar vznikne sloučením protikorupční a protimafiánské policie. Chystané změny vyvolaly v minulých týdnech vládní roztržku, s reformou nesouhlasilo především hnutí ANO a hrozilo kvůli tomu odchodem z koalice. Výhrady měli i státní zástupci. Slučování útvarů vyvolalo například obavy z toho, že vzniknou problémy s vyšetřováním kauz, které nyní mají útvary rozpracované.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …