Babiš se sejde s Pellegrinim, vystoupí na dvou konferencích

08.06.2019 6:50

Premiér Andrej Babiš dnes zavítá do Bratislavy, kde se sejde se slovenským kolegou Peterem Pellegrinim. Oba předsedové vlád společně vystoupí na dvou konferencích.

Babiš se sejde s Pellegrinim, vystoupí na dvou konferencích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Dopoledne se Babiš a Pellegrini zúčastní panelové diskuse na konferenci věnované mladým podnikatelům a talentům, po poledni mají podle úřadu české vlády naplánováno společné jednání.

Odpoledne český a slovenský premiér společně vystoupí na mezinárodní konferenci Globsec, jejíž letošní ročník končí právě dnes. Premiéři budou diskutovat o vizi pro Evropu.

Čeští premiéři a další politici se ve slovenské metropoli pravidelně účastní konference Globsec, která se věnuje mimo jiné evropským a mezinárodním tématům, otázkám bezpečnosti a obrany, stejně jako digitální ekonomice.

Loni Babiš na konferenci kritizoval koncept takzvané dvourychlostní EU, pokud by rozdělil Evropu. Vyslovil se také pro to, aby se debaty o budoucnosti unie účastnily všechny státy bez ohledu na to, zda se zapojily do jednotlivých projektů užší spolupráce.

V pátek na Globsecu vystoupil také šéf české diplomacie Tomáš Petříček. Vyjádřil přesvědčení, že členské země EU podpoří zahájení přístupových rozhovorů se Severní Makedonií a s Albánií, jak to v květnu navrhla Evropská komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…