Česká pošta chce provozovat radary na měření rychlosti

02.03.2013 6:03

Česká pošta (ČP) chce provozovat radary na měření rychlosti. Hlásí se do několika výběrových řízení na dodavatele a správce takzvaného stacionárního měření rychlosti, která vypisují obce. Informuje o tom Mladá fronta Dnes (MfD).

Česká pošta chce provozovat radary na měření rychlosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

"Chceme si nejdříve ověřit, že to, co máme spočítané na papíře, bude fungovat i v praxi. Pokud se předpoklady potvrdí, začneme se této oblasti cíleně věnovat," řekl deníku ředitel ČP Petr Zatloukal.

Pošta reaguje na pokles listovních služeb. Snaží se profilovat i jako dodavatel informačních a komunikačních technologií, zejména pro státní správu. "Chceme být provozovatelem systému, na trhu se zajímáme o projekty založené na IT řešeních. Z tohoto pohledu není nutné rozlišovat, jestli jde o správu registrů, anebo radarů na měření rychlosti," sdělil MfD Zatloukal s tím, že v delším časovém horizontu to znamená "zajímavý finanční efekt při minimálních nákladech".

Česká pošta loni hospodařila se ziskem zhruba 300 milionů korun. To je o 100 milionů více, než pro loňský rok plánovala, ale zhruba 120 milionů pod výsledkem roku 2011. Tržby se pohybovaly kolem 20 miliard Kč. Státní podnik provozuje zhruba 3200 poboček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…