Dejte mu to sežrat! Djokovič smí hrát, ale přišel zásah z TV Nova

10.01.2022 12:25 | Ze sítí

Australský soud rozhodl, že srbský tenista Djokovič doložil vše, co doložit měl, tedy by nic nemělo bránit tomu, aby se zúčastnil turnaje. Ovšem rozhodnutí může ještě zvrátit australský ministr pro imigraci. Kauza má odezvy i v Česku. Podle Jana Čížka z SPD by měl Djokovič Austrálii bojkotovat, Roman Šmucler soudí, že se z tenisty stal „Václav Havel lidí bez covid pasů“. Odsouzení se ovšem srbský tenista dočkal od reportérky TV Nova. Té vadí, jak soudce rozhodl. „Upřímně doufám, že mu to dají soupeři i australští diváci sežrat,“ napsala na twitteru. A vyzvala, aby se lidé očkovali.

Dejte mu to sežrat! Djokovič smí hrát, ale přišel zásah z TV Nova
Foto: Facebook srbského prezidenta Vučiće
Popisek: Novak Djoković, nejlepší tenista světa

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí
Novak Djokovič by se nakonec měl objevit na turnaji Australia Open, u soudu uspěl s odvoláním proti postupu australských úřadů. Ovšem o deportaci může ještě rozhodnout ministr pro imigraci Alex Hawke. Pokud by Djokovič byl na jeho příkaz deportován, měl by tři roky vstup do země zakázán. Rozhodnutí by mělo padnout v úterý. Tenistův otec uvádí, že je Djokovič stále zadržován.

Zda se k tenisové hvězdě Austrálie chovala férově a zákonně bylo předmětem diskusí už po Djokovičově zadržení. A rozhodnutí soudu jen přililo olej do ohně. Australské rozhodnutí kvitoval například senátor Zdeněk Hraba ze STAN, podle něho je to dobrá zpráva pro férovost turnaje. „Netuším, podle čeho soud rozhodoval, ale podle výkřiků na sociálních sítích to určitě nebylo. Každá země může rozhodnout, koho pustí na své území. Ale mám za to, že se to celé mohlo obejít bez zbytečného vyhrocení,“ mínil.

Politik SPD Jan Čížek si myslí, že by srbský tenista měl Austrálii bojkotovat. „Nejdříve jej pozvou, a pak se k němu chovají jak ke zločinci? Za to, že je zdravý člověk? Není pes, aby měl povinné očkování, které stejně nic neřeší. Jen kapsy pharmafirem a jejich majitelů,“ řekl.

Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler dokonce říká, že se Djokovič stal „jakýmsi Václavem Havlem lidí bez covid pasů“. „Když se podívám na twitter nebo do médií, je vidět, že to tu měl Havel do roku 1989 velmi těžké. Velká víra ve stát a malá v lidskou svobodu,“ dodal.

„Tohle je naprostá klauniáda. Člověk splní všechno, co po něm chtěli, soud mu dá za pravdu a stejně skončí ve vazbě jako kriminálník a premiér země ho uráží v televizi. Austrálie...“ odsoudil protinožce vývojář Daniel Vávra. „Vyhrál soud, ale zatkli ho a hrozí deportace?! Kde jsou ty časy, kdy jsem měl Austrálii za svobodnou, spokojenou zemi,“ přisadil si komunální politik Mojmír Mikuláš.

Djokovič má ovšem i své odpůrce, například v redakci TV Nova. „Nemohu se zbavit dojmu, že ať už to dopadne s Djokovičem nakonec jakkoliv, pro mnohé to lidsky stejně prohrál. Ale pro promo turnaje udělal nejvíc. I když o to mu asi nešlo,“ míní ředitel zpravodajství TV Nova, Kamil Houska.

Ještě tvrdší byla vůči srbskému tenistovi reportérka TV Nova Eliška Kopánková. „Je to smutné, ale jsem asi jedna z mála, které vadí, že Novak Djokovič uspěl se svojí žalobou a může hrát na Australian Open,“ pravila na twitteru s tím, že pro jednou spravedlnost nezvítězila. „Upřímně doufám, že mu to dají soupeři i australští diváci sežrat,“ pokračovala a vyzvala lidi, aby se nechali naočkovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…